Exclusief voor abonnees

Fiscaal voordeel dienstencheque in 2020 omlaag: zo profiteer je er nog van

Hoe is een dienstencheque opgebouwd en hoeveel houdt de poetshulp hieraan over?
RV Hoe is een dienstencheque opgebouwd en hoeveel houdt de poetshulp hieraan over?
De poetshulpen die met dienstencheques werken, komen vandaag op straat voor een loonsverhoging. Maar wie moet die betalen? Het gezin dat gebruikmaakt van hun diensten? De dienstencheque-onderneming die hen uitstuurt? Of de overheid? En wie betaalt vandaag de rekening? Kan je nog profiteren van de 30 procent belastingaftrek? Alle cijfers helder uitgelegd.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Ceuleers

  Ik gebruik mijn dienstenchecks enkel voor strijk uit huis, en dan nog bij het zorgbedrijf Antwerpen, zodat ik nog een persoon aan een job help.Sodexho gaat toch niet vertellen dat ze niets verdienen aan de diensten checks ?

 • Joan Lute

  Met andere woorden gaat mijn koopkracht en levenskwaliteit als invalide een enorm pak achteruit gaan. En daarbovenop schaffen ze aan de lopende band terugbetalingen op gezondheidszorg af. Op 5 jaar heb ik in praktijk 25%dalende koopkracht gekend met opeenstapeldende facturen ziekenhuis terwijl onze regering de strop aansnoert.

 • greet roelandts

  Sociale bescherming,dat is vooral belangrijk voor diegene die komen voor de centen! Voor mensen die hun werk serieus nemen is het zwaar,en dank daarvoor! Maar er zijn poetsbureaus,die alles binnenpakken,en ik kan u verzekeren hier in deurne ,met wat ze u dan in uw maag splitsen,mijn ramen 2h strelen daar heb ik geen boodschap aan!Chapeau voor die het wel goed doen!!

 • Kristine Delacourt

  Mooi zo. De poetshulp is te dikwijls een luxe cadeautje betaald door de gemeenschap. Het trekt ook een hoop volk aan dat we niet nodig hebben. Ik vind dat iedereen zijn eigen huis moet poetsen. Wil je de luxe dan betaal je die zelf aan een correct uurtarief. Heb je die om andere redenen nodig zoals ziekte dan kan er nog steeds een systeem van subsidie voorzien worden.

 • ellen van den eeden

  Omg Jos Devos meen je dat je mag wel een keertje een dagje met me meekomen hoor voordat je zegt dat dit geen echte job is . Voor het geen wij doen worden we echt wel onderbetaald . En niet alle huishoudhulpen zijn laaggeschoold .