Ferrero reageert op heisa: Nutella-recept ook hier aangepast

AFP
Chocoladepastaliefhebbers opgelet: volgens producent Ferrero is ook bij ons het recept van Nutella aangepast. In het buitenland reageerden velen al geschokt op het nieuws.

De maker van de pasta vindt het belangrijk om alle twijfels weg te nemen over iets wat het bedrijf zelf 'een kleine verfijning van het Nutella-recept' noemt. "Concreet gaat het om het vervangen van weipoeder door een gelijkwaardige hoeveelheid magere melkpoeder", aldus een woordvoerder. "Met deze verfijning hebben we de algehele kwaliteit van de melk in Nutella verder verbeterd met behoud van de unieke smaak." De hoeveelheid hazelnoten, cacao, suiker en palmolie blijft hetzelfde.

In het buitenland reageerden Nutella-fans boos nadat een Duitse consumentenorganisatie constateerde dat de hoeveelheid magere melkpoeder juist omlaag was gegaan. Ook het cacaogehalte in de pasta was gedaald. Daarnaast zat er meer suiker in de 'nieuwe formule', wat bleek uit vergelijkingen tussen een oud en recent etiket.
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Johan Apatride

  Alle truuken zijn goed om NOG meer winst te maken. Ik koop die van de concurrent die geen palmolie gebruikt, gewoon uit principe

 • DIRK VAN DESSEL

  Nutella is GEEN choco maar hazelnotenpasta met cacao. ECHTE choco bevat trouwens geen voor de gezondheid schadelijke palmolie ("verzadigd vet") zoals Nutella. Lees op het etiket wat er in Nutella zit aan palmolie en google eens "palmolie" + "gezondheid"

 • Ed Toer

  Goedkoper produceren is meer winst voor het bedrijf

 • Frans Dedokker

  De enigste echte choco!

 • Shakira moessa

  Wie houd zich daarmee bezig ???