Ferrero reageert op heisa: Nutella-recept ook hier aangepast

AFP
Chocoladepastaliefhebbers opgelet: volgens producent Ferrero is ook bij ons het recept van Nutella aangepast. In het buitenland reageerden velen al geschokt op het nieuws.

De maker van de pasta vindt het belangrijk om alle twijfels weg te nemen over iets wat het bedrijf zelf 'een kleine verfijning van het Nutella-recept' noemt. "Concreet gaat het om het vervangen van weipoeder door een gelijkwaardige hoeveelheid magere melkpoeder", aldus een woordvoerder. "Met deze verfijning hebben we de algehele kwaliteit van de melk in Nutella verder verbeterd met behoud van de unieke smaak." De hoeveelheid hazelnoten, cacao, suiker en palmolie blijft hetzelfde.

In het buitenland reageerden Nutella-fans boos nadat een Duitse consumentenorganisatie constateerde dat de hoeveelheid magere melkpoeder juist omlaag was gegaan. Ook het cacaogehalte in de pasta was gedaald. Daarnaast zat er meer suiker in de 'nieuwe formule', wat bleek uit vergelijkingen tussen een oud en recent etiket.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ed Toer

  Goedkoper produceren is meer winst voor het bedrijf

 • Frans Dedokker

  De enigste echte choco!

 • Shakira moessa

  Wie houd zich daarmee bezig ???

 • Michel Gijbels

  Kwestie van tijd tot het een schaars item wordt. Overbevolking, overconsumptie, groeiende Aziatische markten. Een pot Nutella op tafel zal geen standaard iets meer zijn.

 • Draco Vanderbiest

  Marketingpraat. Een recept dat succesvol is daar roert men niet aan tenzij men niet anders kan omdat de winst kleiner wordt door duurdere grondstoffen. Bij een prijsstijging kunnen klanten afvallen, bij het aanpassen van een recept gebeurd dat niet en kunnen ze er nog eenvoudig mee weg komen. Kapitalisme maakt alles kapot.