Ga naar de mobiele website
^ Top

Eneco wint groepsveiling groene stroom en gas voor 62.000 Oost-Vlamingen

photo_news
Energieleverancier Eneco heeft op een online veiling de laagste prijs geboden voor 62.000 deelnemers van een groepsaankoop groene stroom en gas in Oost-Vlaanderen. De deelnemers kunnen tot 24,5 procent besparen op hun gasfactuur en tot 16 procent op hun elektriciteitsfactuur, zo meldt de provincie Oost-Vlaanderen.

Tot eergisteren konden geïnteresseerden vrijblijvend intekenen, en bij afsluiting bleek een recordaantal deelnemers voor Vlaanderen bereikt te zijn.

Elektriciteit
Tijdens een online veiling, gecoördineerd door iChoosr, brachten verschillende energieleveranciers hun beste bod uit. "Eneco bood de laagste prijs aan voor groene elektriciteit voor één jaar, maar liefst 16 procent onder de huidige marktprijs", aldus gedeputeerde Peter Hertog (sp.a).

Gas
"Eneco bleek ook voor gas het beste bod klaar te hebben voor een éénjarig contract: 24,5 procent onder de huidige marktprijs." De besparing is berekend ten opzichte van de prijs die de 3 grote energieleveranciers Nuon, Luminus en Electrabel vandaag vragen voor een vergelijkbaar energiecontract.

Overstap
Enkel Essent bracht een bod uit voor een tweejarig contract. Elke geïnteresseerde krijgt nu de tijd tot 22 juni 2012 om te beslissen of er overgestapt wordt en voor één of twee jaar. De deelnemende gezinnen kunnen vanaf 21 mei een individuele berekening verwachten van de jaarkosten gebaseerd op hun individuele energieverbruik.

Meer over


Meld een bug