Elektrische auto's die te lang bij laadpaal staan, worden niet beboet

Archiefbeeld.
Vertommen Archiefbeeld.
Laadpaalklevers, bestuurders van elektrische wagens die bij een laadpaal parkeren maar hun wagen niet of veel te lang laten opladen, worden niet beboet. De Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) wil dat dat verandert, zo meldt Radio 2. 

Als een gewone wagen op een speciale parkeerplaats voor elektrische wagens staat, kan een agent of parkeerwachter een boete geven. Maar de wet zegt niet dat de elektrische wagen op de parkeerplaats daadwerkelijk moet opladen. De VVSG pleit voor een aanpassing van de wet, zodat opladen verplicht wordt.

Sommige gemeenten passen er nu al een mouw aan via hun politiereglement. Ze leggen een GAS-boete van 58 euro op. Onder meer in Knokke-Heist, Damme en Oostende kunnen automobilisten een boete krijgen als ze hun elektrische auto niet in het stopcontact steken op een laadplaats. Hoe lang die auto mag opladen, hangt af van zone tot zone.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Een progressief tarief voor de laadpaalplaats. Dat lost het probleem meteen op.

 • Matt Casters

  En opnieuw loopt Tesla hier jaren voor op de rest met een eenvoudige prijsverhoging per minuut als je te lang blijft aan de kabel hangen. Als er veel mensen dat doen is er geld voor meer laadpalen en lost het probleem vanzelf op.

 • Jan Boden

  Dat is gemakkelijk op te lossen met een laadpaaltaks.

 • Rania Desaegher

  Het is toch normaal dat op plaatsen waar anderen moeten betalen of een schijf gebruiken , de electrische wagens aan dezelfde regels gebonden zijn. Waarom zouden zij een uitzonderingspositie krijgen?

 • frans wimpers

  als nu iedereen een elektrische wagen koopt hoe gaat men die opladen als men in een woning of appartement woont zonder garage? de ganse stoep vol met oplaadpalen zetten of met kabels over het voetpad naar de wagens ??