Eerste vaatje haring vandaag onder de hamer

Keurmeesters keuren haringen op de Visafslag voorafgaand aan de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vorig jaar.
ANP Keurmeesters keuren haringen op de Visafslag voorafgaand aan de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vorig jaar.
Liefhebbers van haring kunnen de komende tijd hun hart weer ophalen. Straks is-ie er namelijk weer, Hollandse Nieuwe. Met de veiling van het eerste vaatje, vanmiddag op de Scheveningse visafslag, gaat het haringseizoen officieel van start. Vanaf morgen is de haring overal te koop.

Het Nederlands Visbureau organiseert de traditionele veiling van het eerste vaatje haring. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting ‘Mag Ik Dan Bij Jou’, die wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door een financieel vangnet te bieden er zo voor te zorgen dat ouders er zo goed mogelijk voor hun zieke kind kunnen zijn.

Vorig jaar bracht het eerste vaatje Hollandse Nieuwe 78.000 euro op. Het jaar daarvoor, in 2017, werd met het eerste vaatje iets minder opgehaald: 65.000 euro. In 2016 was het bedrag flink hoger: 90.000 euro.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Vande Velde

  De Hollandse “oude” ligt nog steeds in de winkels ( maatjes) Superbedrog !

 • guy perain

  't Zal ne ''zure'' geweest zijn, denk ik!! Aan de prijs van een vaatje te zien!!

 • Bernd Vaes

  De Hollandse Nieuwe en Hollandse Maatjes zouden beter verboden worden. Ja, ze zijn lekker, maar steeds worden haringen gevangen die nog net niet geslachtsrijp zijn. Die jonge vissen hebben recht op een normaal leven!

 • guido vermeyen

  echte maatjes smelten in je mond, zijn niet zoutig....maar ze kosten te veel..de goedkope in de supermarkten smaken niet zoals ze los verkocht worden, te zoutig én het gas om te bewaren dat smaak je.. ...maar voor wie dit niet deert smakelijk. Wel goedkoper 3 voor 2,50 euro....los verkocht: tot 1,80 euro....oppassen voor malafide verkopers, ze snijden een stukje van het voorste deel van het maatje, en dit is voor de haringsalade,