Ga naar de mobiele website
^ Top

Een huis te groot en te duur? Koop het samen!

Yannick Milpas - At Home Publishers
Tom en Kenneth hadden hun oog laten vallen op de oude fabriek Malterie Pletsers in Mechelen, maar helaas was het gebouw te duur. Tot Jonathan en Ilse ter hulp schoten. De bevriende koppels kochten de vroegere mouterij samen en richtten er elk op een verdieping een loft van 185.000 euro in.

"Je begint niet zomaar aan zo'n avontuur, dus we hebben op voorhand een aantal goede afspraken gemaakt. Het financiële werd geregeld bij de bank en bij de notaris. En we bepaalden ook al wie waar zou wonen", vertelt Ilse die samen met Tom het bureau IT-architecten runt. 

Tijdens de renovatiewerken bundelden de koppels hun krachten. "We hebben veel zelf gedaan. Het fijne is dat je er nooit alleen voor staat en dat je op moeilijke momenten altijd steun bij elkaar kunt vinden. Iedereen heeft ook zijn eigen inbreng en specialiteit. Zo vormt er zich een sterk team waarin het geheel meer is dan de som der delen. Je moet natuurlijk goed met elkaar kunnen opschieten, maar omdat we elkaar al langer kenden, maakten we ons daar geen zorgen om."

Yannick Milpas - At Home Publishers
Yannick Milpas - At Home Publishers

Het fijne is dat je er nooit alleen voor staat en dat je op moeilijke momenten altijd steun bij elkaar kunt vinden

Isle

De indeling en de aankleding van de lofts zijn voor een stuk gelijklopend. Beide hebben een basis in gebroken wit, een zithoek en keuken die alle twee uitgeven op een patio en een betonnen gietvloer waarvan de uitzettingsvoegen een weerspiegeling zijn van het lijnenspel van de betonbalken in het plafond. De loft van Tom en Kenneth is iets strakker. Ilse en Jonathan kozen meer voor vintage.

Around Media maakte voor ons een virtual tour waarbij je als het ware zelf in de loft kunt rondlopen. Het bedrijf is gespecialiseerd in zulke opnames die meer en meer gebruikt worden bij de verkoop van vastgoed.

Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug