Dreamland laat laagsteprijsgarantie varen

Photo News
Dreamland, de speelgoedketen van de Colruyt Group, heeft de voorbije maanden zijn laagsteprijsgarantie laten varen. De prijzen volgen van internationale onlinespelers die niet dezelfde service bieden, bleek niet altijd meer houdbaar.

Net als supermarkt Colruyt garandeerde Dreamland tot voor kort voor zijn hele assortiment de laagste prijs. Klanten die toch ergens een lagere prijs zagen, kregen hun geld - onder bepaalde voorwaarden - terug. Die prijzenpolitiek heeft de speelgoedketen de voorbije maanden bijgestuurd, blijkt uit reacties van de klantendienst op vragen van klanten op sociale media.

Duurzaam

Directeur non-food bij Colruyt Group Dieter Struye geeft toe dat Dreamland in bepaalde gevallen de prijzen van "een aantal internationale spelers met een andere strategie rond voorraden en service" niet meer wil volgen. "We mogen niet met verlies verkopen en willen economisch en ecologisch duurzaam zijn", zegt hij. "We willen vandaag een heel sterke prijs bieden, maar niet ten koste van alles." Toch zegt de directeur dat Dreamland in circa 98 procent van de gevallen de goedkoopste blijft.


Fun, een andere Belgische speelgoedketen, heeft wél nog een garantie waarbij klanten het verschil terugbetaald krijgen als ze elders een lagere prijs vinden, zo blijkt uit informatie op de website van het bedrijf. Er is wel een belangrijke voorwaarde: de lage prijs geldt in een Belgische winkel of een webshop die in België is gevestigd. De internationale spelers waarover Struyve het heeft, vallen dus ook bij Fun niet onder de garantie.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emi De graeve

  en "brol" dat ze daar hebben. Het meestex wil ik zelf niet gratis. Véél duurzaamheid vind ik daar niet.

 • Luc Vanderkelen

  Binnenkort Colruyt ook van hetzelfde laken een broek...dat Colruyt eerst zijn personeel wat beter betaald,hallo zeg

 • Tim Van Acker

  Ik heb mijn zoon een spel voor zijn Nintendo Switch gekocht begin dit jaar, bij de concurrentie, en neen niet online, was het bijna 12€ goedkoper dan bij dreamland....

 • Marijke Verleyen

  en welke zijn de internationale spelers waarover Struyve het heeft?