Door zelf vluchten te combineren kun je goedkoper vliegen. En dat wordt steeds makkelijker

Air France-KLM zit in een alliantie met negentien andere vliegtuigmaatschappijen. Hun vluchtschema's zijn op elkaar afgestemd, waarbij vliegtuigen zelfs op elkaar wachten.
ANP XTRA Air France-KLM zit in een alliantie met negentien andere vliegtuigmaatschappijen. Hun vluchtschema's zijn op elkaar afgestemd, waarbij vliegtuigen zelfs op elkaar wachten.
Het kan goedkoper zijn en het brengt meer bestemmingen binnen bereik: enkele reizen combineren. Maar de aansluiting is dan niet gegarandeerd.

Een voorbeeld. Een retour Boedapest-New York kun je boeken bij LOT Polish Airlines voor zo'n 1.000 euro. Overstappen hoeft dan niet. Maar voor de helft van de prijs kun je ook kiezen om eerst met Swiss Air Lines naar Zürich te vliegen en vervolgens een vliegtuig van Delta Air Lines te pakken naar New York. Ook de terugweg kan zo worden afgelegd.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • peter maas

    Zouden we niet beter allemaal wachten op "echte bewijzen" of de opwarming wel echt door de mens komt? Heel lang geleden was het hier ook jaren bevrozen en ook subtropisch! Maar de hele hetze is begonnen toen Al Gore met zijn boek uitkwam en het is niet meer gestopt.Maar extra belastingen zijn er wel mee uitgevonden!

  • Ruben De Laet

    Zouden we niet beter allemaal wat minder vliegen. Het is vervuilend tot en met. Laat de rijken af en toe nog het vliegtuig nemen en Jan met de Pet kan dan gewoon eens op en af naar zee of naar de Sarma voor ne friet met mayonaise en een pintje bier.