Dit product is te ridicuul om in de rekken te blijven

Somewhere in L.A., Whole Foods executives are laughing at all of us.

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Attentie, attentie lichaamsbewuste mensen: een nieuw gezondheidsdrankje heeft recent zijn intrede gedaan. Maar indien je het wil kopen, ben je er wel aan voor de moeite. De Amerikaanse supermarktketen Whole Foods heeft het enkele dagen na de lancering al uit de rekken gehaald wegens te belachelijk.

Het was in de vestiging van Whole Foods in Brentwood (Los Angeles) dat het merkwaardige product (even) werd verkocht. In elke fles water staken drie rauwe aspergestengels. Het drankje was bovendien stevig geprijsd aan 5,5 euro de fles. Ter vergelijking Whole Foods verkoopt een hele bussel asperges voor 4,5 euro.

Marielle Wakim, een redactrice van LA Magazine, merkte de vreemde nieuwkomer op in het drankengamma. Ze maakte er een foto van en postte het op Instagram met de tekst: "De directie van Whole Foods lacht met ons".

Hierna nam 'Eater' contact op met de supermarktketen gespecialiseerd in gezonde voeding. Dat telefoontje zorgde toch voor enige verbijstering. De medewerkster aan de andere kant van de lijn ontkende eerst het bestaan van het product. Daarna schakelde ze de lijn door naar een ander departement waar werd uitgelegd dat het om een nieuw product ging. "We hebben die flesjes al enkele dagen in onze rekken", klonk het.

Na een telefoontje van The Hollywood Reporter probeerde Whole Foods er een andere draai aan te geven. "Het product was een ongewilde vergissing", luidde het. "Het was bedoeld als water met een aftreksel van groenten dat je zou kunnen gebruiken als bouillon. Het product is verkeerd gemaakt en daarom hebben we het uit de rekken gehaald."