Dit is niet het werk van een professional, maar teamwork van het hele gezin!

"Toen we in 1993 ons huis bouwden, kozen we voor een stijl die toen als hedendaags werd omschreven. Maar langzaam veranderde onze smaak en daarom beslisten we om het interieur een make-over te geven", vertelt Christel. Als je het bekijkt, zou je denken dat een binnenhuisarchitect en allerlei vakmannen er uren arbeid in staken, maar in werkelijkheid deed het gezin bijna alles zelf. Iedereen droeg zijn steentje bij om van het huis met weinig uitstraling een sfeervol en warm nest te maken.

"Ik kreeg als eerste de microbe te pakken en heb daarna mijn man en dochter aangestoken. Een strikte taakverdeling was er niet. We zijn allemaal bedenkers en uitvoerders, al is mijn man wel veruit de handigste. Hij komt soms terug van een wandeling met een stuk rot hout waarvan ik geen idee heb wat hij ermee van plan is. Als hij dan niet veel later met een prachtige lamp de woonkamer binnenstapt, sta ik perplex."

Even verbazingwekkend is dat er voor de metamorfose van het interieur geen ingrijpende veranderingen zijn gebeurd. Alle vaste elementen, zoals de vloer, de deuren en de keuken, bleven bewaard. "Sommige dingen hebben we wel gecamoufleerd", verklapt Christel. "Zo vervingen we in de keuken de kastdeurtjes en de grepen. Sindsdien lijkt het alsof we een nieuwe keuken hebben, alleen kostte het ons niet zoveel geld."