Diesel vanaf morgen duurder

Photo News
De maximumprijs van diesel gaat morgen omhoog met 3,4 cent per liter. Wie diesel tankt, kan tot 1,481 euro per liter betalen, zo meldt de federale overheidsdienst Economie vandaag.

Het is de tweede stijging van de dieselprijs dit jaar. Voordien waren er wel twee maanden van dalingen. Begin november piekte de maximumprijs nog boven 1,6 euro per liter.

De prijsstijging heeft te maken met de schommelingen van de noteringen van de olieproducten en hun biocomponenten op de internationale markten.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Noah-washington Ceusterskitenge

  Dan gaan we in buitenland tanken. Dan is de Belgische economie kwak aan het worden. Hier te duur om te tanken?geen probleem.. Buitenland kost niks en dat is goed voor hun eigen economie.

 • Jennifer Peeters

  Mensen met een dieselwagen houden op het einde van de maand weeral minder over. Velen hebben hun wagen nodig voor hun werk Ivan Godefroot. Dus wees niet zo egoïstisch.

 • George Baaths

  Das straf ik woon in Spanje België zegt prijs stijging door biocomponenten of ruwe olie en in Spanje blijft de prijs het zelfde België iets aparts op zichzelf t'ja zoals met het meeste

 • Peter Warson

  Benzinewagens stoten meer CO2 uit. Arme planeet! Goed voor de staatskas en de NVA.

 • Walter Mertens

  Met de schommelingen in hun zakken zeker