Diesel tanken morgen goedkoper

Photo News
De maximumprijs voor diesel daalt, waardoor het cliquetsysteem toegepast wordt. Dat meldt de FOD Economie - Algemene Directie Energie vandaag. Het is de eerste cliquet van 2018.

Het tarief van de bijzondere accijns op diesel wordt verhoogd met 0,71 eurocent per liter. Het totale accijnstarief zal dan zowat 0,55 euro per liter bedragen.
Ondanks de cliquet wordt de prijs voor diesel morgen aan de pomp 0,9 eurocent per liter goedkoper, tot maximaal 1,392 euro per liter.

Huisbrandolie wordt morgen eveneens goedkoper. Voor bestellingen van meer dan 2.000 liter moet dan nog maximaal 0,6182 euro per liter betaald worden, een daling met 1,67 eurocent per liter. Voor bestellingen van minder dan 2.000 liter is dat 0,6454 euro per liter (-1,67 eurocent per liter). Aan de pomp kost een liter mazout dan maximaal 0,742 euro per liter (-1,7 eurocent).

De prijsdalingen zijn een gevolg van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JAN krommentak

  Men doet maar net gekeken voor prijzenvergelijking met Nederland en die is nu goedkoper dus België doe rustig voort ik ga vanaf nu over de grens tanken winkelen deed ik er al dus gaat alles in moeite door u wil ons pesten wel bekijk het maar !

 • danny van camp

  deze gangster regering neemt weeral van de werkende die hun auto niet kunnen missen om hun brood te verdienen

 • Lewis De Leeuw

  Tja, Benny Deridder, iedereen denkt aan zijn eigen portefeuille. De Belgische economie en de Belgische staat denken ook niet aan mij. Buiten de verplichte bijdragen, taksen, belastingen en heffingen, en de nutsvoorzieningen, gaat er nog weinig van mijn geld naar de staat.

 • Pier Boogs

  In de lessen economie leerde ik ooit dat een mens bereid is van tot een bep. Hoogte belastingen te betalen gaat men daarover zal de mens uitwegen zoeken om onder de belastingen uit te komen. Ook wij gaan in Nederland tanken en winkelen als ik niet moet koop ik in deze dieven staat niks meer zelfs elektronica is in Duitsland beter koop

 • Benny Deridder

  Als iedereen in Duitsland en Nederland gaat tanken en winkelen, zal ons land nog meer in economische recessie komen te vervallen. Dan zal er op andere vlakken een belastingverhoging komen als zijnde KI en dergelijke. Of gaan we massaal emigreren ?