Diesel nooit eerder zo duur: 1,609 euro per liter

Photo News
Diesel was nooit eerder zo duur. Een liter kost vanaf morgen maximaal 1,609 euro. Het gaat om een stijging met 4,2 cent, meldt de federale overheidsdienst Economie. Het vorige record dateert van 13 oktober 2012. De diesel steeg die dag tot 1,6 euro per liter.

Bij benzine 95 E10 komt er zaterdag 0,5 cent bij tot een maximumprijs van 1,535 euro per liter. De maximumprijs van super 98 gaat 0,4 cent hoger tot 1,612 euro per liter. Lpg tot slot gaat plus 2,8 cent naar 0,658 euro per liter.

Naast de schommelingen van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten spelen nog enkele andere elementen. Zo is er de halfjaarlijkse indexering van de distributiemarges en ook de driemaandelijkse indexering van de bijdragen voor de opslag en beheer van de strategische olievoorraden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.207 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Het is niet dat de olieprijs zo duur is. Omgerekend naar euro toch maar 70 € per vat, of 80 dollar. In 2008 stond de olieprijs op 147 dollar per vat. En kostte de benzine of diesel beduidend minder dan nu.

 • Johan Apatride

  Iedereen roept brand en moord nu dat de Heilige Diesel even duur is als benzine. Benzinerijders die Euro 98 moeten tanken geven al jaren meer dan 1€/liter aan de staat zonder dat er iemand iets op zegt.

 • Stefanie van Dijk

  De auto is gewoon een melkkoe voor de belastingen, nu weer de diesel die voorheen werd gepromoot, straks terug de benzinewagens, en als er voldoende rondrijden is de Elektrische aan de beurt. Heeft allemaal helemaal niks met het milieu te maken, dat is enkel het excuus welk ze gebruiken

 • Theo Beyens

  Na de verkiezingen wil NVA nog km heffing . Bij een 20.000 km met uw wagen weer 1000 € uit je zakken !!! Ga voor verandering .

 • roger geens

  Duidelijk is dat de minister van Financiën een NV-A man is ,minister Van Overtveld =minister van Financiën .