Diesel nooit eerder zo duur: 1,609 euro per liter

Photo News
Diesel was nooit eerder zo duur. Een liter kost vanaf morgen maximaal 1,609 euro. Het gaat om een stijging met 4,2 cent, meldt de federale overheidsdienst Economie. Het vorige record dateert van 13 oktober 2012. De diesel steeg die dag tot 1,6 euro per liter.

Bij benzine 95 E10 komt er zaterdag 0,5 cent bij tot een maximumprijs van 1,535 euro per liter. De maximumprijs van super 98 gaat 0,4 cent hoger tot 1,612 euro per liter. Lpg tot slot gaat plus 2,8 cent naar 0,658 euro per liter.

Naast de schommelingen van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten spelen nog enkele andere elementen. Zo is er de halfjaarlijkse indexering van de distributiemarges en ook de driemaandelijkse indexering van de bijdragen voor de opslag en beheer van de strategische olievoorraden.
210 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Het is niet dat de olieprijs zo duur is. Omgerekend naar euro toch maar 70 € per vat, of 80 dollar. In 2008 stond de olieprijs op 147 dollar per vat. En kostte de benzine of diesel beduidend minder dan nu.

 • jaaki van den hoek

  ze zullen nooit eerder verschieten met de verkiezingen ook

 • Johan Apatride

  Iedereen roept brand en moord nu dat de Heilige Diesel even duur is als benzine. Benzinerijders die Euro 98 moeten tanken geven al jaren meer dan 1€/liter aan de staat zonder dat er iemand iets op zegt.

 • Stefanie van Dijk

  De auto is gewoon een melkkoe voor de belastingen, nu weer de diesel die voorheen werd gepromoot, straks terug de benzinewagens, en als er voldoende rondrijden is de Elektrische aan de beurt. Heeft allemaal helemaal niks met het milieu te maken, dat is enkel het excuus welk ze gebruiken

 • Theo Beyens

  Na de verkiezingen wil NVA nog km heffing . Bij een 20.000 km met uw wagen weer 1000 € uit je zakken !!! Ga voor verandering .