Deze spaarrekeningen bieden momenteel het hoogste rendement

Pexels
De Belg houdt van zijn spaarrekening: ondanks de lage rentetarieven dikten de spaarbedragen bij de meeste banken vorig jaar opnieuw aan. Wij gingen na welke spaarrekeningen momenteel het hoogste rendement garanderen.

Voordelen

Een spaarrekening kent qua flexibiliteit haar gelijke eigenlijk niet: u kunt meteen geld storten of afhalen wanneer u dat wilt. Voor natuurlijke personen is de eerste schijf van 980 euro rente per jaar (inkomstenjaar 2019) bovendien vrijgesteld van roerende voorheffing, die momenteel 15% bedraagt. Bent u gehuwd of wettelijk samenwonend? Dan is uw gemeenschappelijke spaarrekening vrijgesteld van roerende voorheffing tot 1.960 euro (inkomstenjaar 2019). Bij Belgische banken is uw geld op al uw zichtrekeningen, spaarrekeningen, termijnrekeningen en kasbons samen, gewaarborgd tot 100.000 euro per bank en per persoon (niet per rekening). Een spaarrekening of spaarboekje gaat bovendien zelden nog gepaard met openings- of beheerskosten.

TipBekijk hier de top 10 spaarrekeningen met het hoogste rendement

Minimumrendement

Daartegenover staat de lage spaarrente, die zich al een tijdje aftekent. Veel spaarrekeningen overtreffen momenteel het wettelijke minimumrendement van 0,11% niet. Technisch gezien verliest u dus een beetje wanneer u geld op uw spaarboekje zet. De reden? Terwijl uw geld op uw spaarboekje voor 0,11% rendeert, wordt alles ook een beetje duurder (de inflatie stijgt). Het rendement van uw spaarboekje is eigenlijk onvoldoende om de inflatie te compenseren. Alleen al daarom doet u er als spaarder goed aan om toch uit te kijken naar spaarrekeningen die wél meer dan het minimumrendement afficheren. 

Tot 0,90%

Dat kunt u tegenwoordig vlot online doen. Zo leren we dat dat Deutsche Bank met het DB Saving Plan in april het hoogste rendement biedt. Een basisrente van 0,60% en een getrouwheidspremie van 0,30% resulteren in een rente van 0,90%, voor wie zijn geld minimum een jaar op zijn spaarrekening parkeert. Belangrijke kanttekening: deze formule is geldig voor stortingen met een permanente opdracht van maximum 500 euro per maand. 

MeDirect Fidelity Sparen zet als tweede in het rijtje in op een grotere getrouwheidspremie. Als klant ontvangt u er een basisrente van 0,05%, en na een jaar ook een getrouwheidspremie van 0,80%. Deze spaarrekening legt geen stortingsvoorwaarden op. Santander Consumer Bank vervolledigt met de Vision+ het podium met een totale rente van 0,80% (0,15% + 0,65%).

Tip: Vergelijk hier de beste spaarrekeningen met de hoogste getrouwheidspremie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Vervroegd opvragen van tak21-spaarverzekering? Let op voor de kosten

Een gezonde spaarbuffer? Dit moet u opzij zetten

Laat aub niet al uw geld op één en dezelfde spaarrekening staan

Bronspaargids.be
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wesley Christiaens

  De overheden en de banken samen met multinationals zijn nog erger dan de maffia. Daar krijg je nog bescherming van voor je geld, bij die andere niks ze pikken het gewoon met de glimlach

 • Dan Midden

  denk dat iedereen die een paar honderd duizend bezit best eens goed nadenkt hoe dit weg te houden van de politici. Voor groen en cd&v ben je "rijk" als je meer dan 500 000 per persoon hebt. Ze willen je gaan belasten op een fictieve winst van 4 procent die dan bij je loon geteld wordt. Een eigen huis van 350 000 brengt je volgens hun dan 14 000/jaar op waarop je 50 procent belastingen verschuldigd bent zijnde 7000 netto per jaar ipv huidig KI van 1200 euro.

 • Jean Lazoore

  Spaar maar verder maar kijk misschien ook eens in het verleden, een 500 tal jaar terug in de tijd hoe ze steeds weer de mensen hun geld afgepakt hebben, zeg maar gestolen hebben , op allerlei manieren : Geld in beslag nemen, geld afgeven waarvoor je een papier krijgt, een soort lening die je later kan gebruiken als behangpapier , nieuwe bankbiljetten uitgeven zodat de oude waardeloos worden, enz, enz het lijstje is eindeloos !

 • Johannes Martens

  @Hugo Craen: u hebt wel een punt. Alleen mag u geen cashbetalingen meer doen boven de 3000 euro. Dus kan u met uw briefjes cash niet naar de garage gaan om een auto te kopen...

 • Marinka Dumon

  Velen onder ons hebben geen 20.000 euro of kunnen amper rondkomen, laat staan investeren, Jef Smit. Je moet maar serieuze tegenslag hebben (ziekte, ongeval, job kwijt).. heeft niets met onzekerheid te maken. Wel met realiteit.