Exclusief voor abonnees

Deze renovaties zijn verplicht tegen 2020, anders kan je woning ongeschikt verklaard worden

Het isoleren van de buitenmuur. Beeld ter illustratie.
ANP Het isoleren van de buitenmuur. Beeld ter illustratie.
Wie een woning grondig renoveert of een nieuwe woning laat bouwen, moet een energieprestatiedossier laten opmaken. Uit controles van het Vlaams energieagentschap blijkt dat slechts 16 procent van die dossiers in orde is. Nochtans kunnen de juiste energiezuinige maatregelen je geld opleveren. Besparen op isolatie of ventilatie is dan weer geen goed idee. Welke ingrepen zijn tegen 2020 verplicht en hoeveel kosten ze? Wij maakten de berekening.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis201 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Desmet

  M'n dochter is aan het verbouwen en heeft ook zo'n rotventilator moeten plaatsen, totaal zinloos. Vensters staan gezellig open naar de tuin en toch, dat ding staat daar te draaien ??? Lobbywerk en goedgekeurd door heren politiekers met een dik diploma die er geen bal, maar ook geen bal verstand van hebben. Zekering uitgelegd, ventilator uit voor eeuwig, zo gaat dit dan in z'n werk. Pfffff zinloze regeltjes, onnodige kosten !

 • Kathy Vercamer

  Laat de mensen toch eens gerust, altijd al die zorgen van die regels en boetes. Wij kleine brave Vlamingen hebben al zorgen genoeg, zonder dat ze zich beginnen moeien met onze huizen en onze auto. Laat ons, in ons zogezegd vrij land, onze waardigheid bewaren. We zijn al verplicht te werken tot we er bijna bij dood vallen of we oud genoeg zijn om in ons pensioen niets anders meer zullen kunnen dan in onze zetel zitten omdat we kapot gewerkt zijn. Met dank aan de politiekers

 • jean-marie walschot

  allemaal verhuizen naar wallonie daar moet niks en krijgen we nog geld van vlaanderen.joepie!!!!!!!!!

 • Catherine MISTIAEN

  Geachte politici, WIJ betalen U, jawel, om ONS, uw kiezers, een gezond en gelukkig leven te bieden. Deze sadistische waanzin (overdreven isolatie verplicht te combineren met kunstmatige ventilatie en dure airco met lawaai, vuiligheid en veel onderhoud, en niet te vergeten, een broeikas voor bloedzuigende insecten) moet ophouden. Stop met UW burgers op stang te jagen, aub, en denk na.

 • james vroman

  bange mensen zijn goede consumenten !