Deze inspirerende tips tonen hoe je de natuur in huis kunt halenAls kind speelde Bieke de hele tijd in het bos. Ze bouwde kampen, klom in de bomen, ravotte in het zand ... Door haar werk verloor ze daarna gedurende jaren de voeling met de natuur, tot ze een paar jaar geleden een chalet in de bossen van Gierle kocht. Die stak ze met heel veel natuurlijke materialen helemaal in het nieuw. Het is nu een warm nest waar het in deze periode van het jaar heerlijk vertoeven is, terwijl het buiten flink tekeer gaat. Wil je dezelfde sfeer in huis halen? Pas dan deze drie tips van Bieke toe.

Wil je dezelfde sfeer in huis halen? Pas dan deze drie tips van Bieke toe. 

Kies inheems hout om je wanden, vloeren en plafonds te bekleden. Hier zijn dennenplanken gebruikt, want het bos staat vol met zulke bomen. Eik kan ook, maar dat is veel duurder.

Bieke Claessens

Verzamel dieren uit het bos. Het maakt niet uit of je echte dierenspullen integreert, zoals geweien en huiden, of posters of prints op kussen. Zolang je maar onderdak geeft aan een bonte verzameling van konijnen, vogels, herten, eekhoorntjes ... 

Bieke Claessens

Durf te gaan voor donker. Omdat de bomen het meeste licht tegenhouden, is er in een bos maar weinig licht. Trek dat  door in je interieur en schilder hier en daar een muur zwart. De donkere kleuren zorgen voor geborgenheid en met de juiste accentverlichting maken ze het juist heel sfeervol.

Uit Biekes boek Wonen zoals je bent haal je nog veel meer ideeën. Het is uitgegeven door Luster en kost 25 euro. Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone.