Deze Chianti van Lidl (5,99 euro) is een van de beste wijnen ter wereld

Thinkstock
Dat goede wijn niet duur hoeft te zijn, is nog maar eens gebleken op de International Wine Challenge, de 'Oscars' van de wijnindustrie, waar deze week 391 medailles zijn uitgereikt. Een van de winnaars is Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva, een fles van Lidl die bij ons te koop is voor 5,99 euro. 

De wijn werd bekroond met een van de 14 gouden awards. In een blinde proeverij van Chianti Classico's werd de wijn van Lidl gekozen boven flessen van 35 en zelfs 50 euro. Het was de goedkoopste fles die op de wedstrijd goud won.

Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva is een "volle, droge rode wijn met rijpe, fruitige smaken", volgens Lidl. "De wijn is heerlijk veelzijdig, en gaat goed samen met kalkoen, steak of varkensvlees."

Budget

Het is niet de eerste keer dat een budgetketen in de prijzen valt met een topwijn. In juni won Crémant de Bourgogne Blanc (7 euro) van Lidl een zilveren award op de International Wine & Spirits Competition.

En in mei werd de roséwijn Exquisite Collection Côtes De Provence 2016 van Aldi bekroond met zes zilveren medailles. De wijn, die zo'n 7 euro per fles kost, is niet in ons land verkrijgbaar.
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • claudio casadei

  Waarom moet lekker duur zijn heb ooit van de baas een dure champagne van rond de 125 € gekregen rechtstreeks weg gegoten niet te drinken het enige wat er goed aan was de naam

 • Luc Cuypers

  Christus heeft al dat water in wijn veranderd , vandaar zo goedkoop !

 • Bernd Vaes

  Vooruit, nu reeds de beste ter wereld. Morgen wordt het de beste ter wereld ooit. En dan verzwijgt men, dat Lidl die wijn verkoopt met stoffen erin die daar niet thuis horen, zoals een koffiemerk, dat tot voor kort tot de beste koffie ter wereld was gekroond voor slechts enkel euro’s, nu echter bewezen onzuiver is.

 • rik cappelle

  Een kwaliteitsvolle Chianti misschien maar absoluut geen topper bij de klassieke wijnen. Beschamend om die daaronder te klasseren.

 • sandra struyf

  Heb ooit eens zot gedaan en een fles van bijna 30€ gekocht(na het winnen van een kraslotje, eerlijk gezegd hij was zijn geld niet waard