Delhaize test korting tot 20 procent op gezonde voeding

Hollandse Hoogte / Phil Nijhuis
Warenhuisketen Delhaize gaat een proefproject opstarten waarbij werknemers van een tiental bedrijven tot 20 procent korting krijgen bij de aankoop van gezonde voeding. In de testfase van het project ‘Healthy Ucoins’ wordt gewerkt met 11.000 deelnemers.

Voor het proefproject wordt gebruikgemaakt van de Nutri-score die door verschillende warenhuisketens gebruik wordt om aan te geven hoe gezond een voedingsproduct is. De deelnemers van het project zullen 20 procent korting krijgen wanneer ze met een Plus-kaart, een klantenkaart, in een geïntegreerde supermarkt van Delhaize een product met de Nutri-score A of B kopen. De totale korting die een werknemer kan krijgen, blijft wel beperkt tot 50 euro per maand.

Het proefproject gaat midden mei van start en zal drie maanden duren. De warenhuisketen zal in die periode zelf de korting financieren. "Na drie maanden zullen we dan bekijken of dit inderdaad leidt tot gezondere aankopen", zegt Roel Dekelver, de woordvoerder van Delhaize. "Op basis daarvan zal worden bekeken of dit wordt voortgezet. We hebben de ambitie om dit stap voor stap verder uit te rollen."

Tien bedrijven

In de testfase wordt samengewerkt met tien grote bedrijven, waarvan telkens duizend werknemers kunnen deelnemen. Onder meer USG People, SD Worx, Brussels Airlines, BNP Paribas Fortis, AG Insurance, Eneco, Canon, Telenet en De Persgroep hebben zich al aangemeld. Daarnaast zullen ook duizend medewerkers van Delhaize deelnemen.

Delhaize werkt voor het project samen met Unbox, een Belgisch bedrijf dat een innovatief verloningssysteem uitwerkt om werkgevers te helpen bij het belonen van werknemers.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Vervloet

  Ronduit belachelijk.

 • Andre De Clercq

  Waar gaan we naartoe ? Brutoloon inleveren op termijn om dan producten aan te kopen welke 10% duurder zijn dan bij Colruyt.

 • Frans Peumans

  Daarom dat het gezonde eten steeds helemaal op het eind van de winkel te vinden is om te zorgen dat je zo veel mogelijk ongezond eten koopt. Stop toch eens met dat hipocriete gedoe zeg!!!

 • Jan hertogs

  Eerst 40% duurder gemaakt!

 • RIK VANDEWALLE

  Anderen tellen niet, waarom nog bij Delhaize kopen?