Delhaize roept chorizo terug wegens risico op salmonellabesmetting

VTM Nieuws
Delhaize roept de producten Salchichon Iberico 125G en Chorizo Iberico 125G terug omwille van het risico op salmonellabesmetting. 

Dat is bij een interne kwaliteitscontrole gebleken. In samenspraak met het Federaal Voedselagenschap FAVV vraagt Delhaize aan haar klanten om deze producten niet meer te consumeren en terug te brengen naar een Delhaize-winkel. De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree en dit binnen de 12 tot 48 uur. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen lopen een groter risico op besmetting. Hebt u van deze producten gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts.

Terugbetaling

Ondertussen heeft Delhaize elk betrokken product reeds uit de winkel verwijderd en de controles voor dit product en de leverancier nog verstrengd.  Aan de klanten die dit product hebben gekocht vraagt Delhaize om het niet te consumeren. Klanten kunnen het product terugbrengen naar het winkelpunt waar het product werd gekocht. De terugbetaling van elk betrokken product is verzekerd. Andere producten van hetzelfde assortiment zijn niet betrokken en kunnen zonder problemen geconsumeerd worden. Delhaize wenst zich te verontschuldigen voor dit ongemak.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Sierens

    Raar dat het steeds de Delhaize keten is die problemen heeft met hun vleesprodukten,men zou gaan de ken dat het probleem bij Delhaize zelf ligt,stellen zij de samenstellingen van hun producten niet op en laten ze dan maken.

  • Thierry Vansweevelt

    Hoeveel van die dingen hebben de mensen al ziek gemaakt. Eet zo puur mogelijk.