Delhaize en Carrefour 17 procent duurder dan Colruyt

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Wie al zijn aankopen doet bij Delhaize, Makro of Carrefour Market, geeft jaarlijks bijna 350 euro extra per persoon uit voor dezelfde inkopen dan bij Colruyt. Dat blijkt uit cijfers van Test Aankoop, schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag.

Colruyt blijft de goedkoopste supermarkt van het land. Maar twee Nederlandse concurrenten maken het de grootgrutter uit Halle wel knap lastig. Jumbo opende deze maand zijn eerste twee supermarkten in ons land. Albert Heijn dwingt Colruyt geregeld tot prijsaanpassingen.

Opvallend is dat de andere ­supermarkten zich nadrukkelijk niét meer mengen in de prijsstrijd. Delhaize, Carrefour Market en Makro zijn voor een mandje met vers-, merkproducten en huismerken gemiddeld liefst 17 procent duurder dan Colruyt, zo blijkt uit een uitgebreide prijsvergelijking bij de supermarkten van Test Aankoop. Match is gemiddeld 28 procent duurder. De hypermarkten van Carrefour kunnen met een prijsniveau van 12 procent boven Colruyt nog enigszins volgen.

Nooit zulke grote verschillen

Wie al zijn aankopen bij Colruyt doet, geeft op jaarbasis ­gemiddeld 2.008 euro uit. Bij de hypermarkten van Carrefour is dat op jaarbasis 250 euro meer. Bij Delhaize en Makro komt de jaarrekening 350 euro duurder uit. 

De prijsverschillen tussen ­supermarkten zijn nog nooit zo groot geweest. De voorbije vijf jaar was Delhaize 10 of 11 procent duurder dan Colruyt. Voor de merkproducten zijn de verschillen minder uitgesproken, maar ook groter dan de voorbije jaren.
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Verbeeck

  Kan zijn , maar dan moet je wel alles voor langere tijd meenemen als je niet vlakbij een colruyt woont , verplaatsen kost ook geld en indien mogelijk rijd ik met de (bak)fiets naar de winkel en dan is colruyt geen optie voor mij (afstand , verse goederen in de zomer te lang onderweg)de rest ligt veel korter bij .

 • Jo Hendrik

  Ik ga toch bij Carrefour, want het oog wil ook wat en is veel aangenamer

 • Catherine MISTIAEN

  Ik dacht al zoiets. Maar voor mij primeert het gemak en het aangename, boven de prijs.

 • Lucy van Huygevoort

  Als je alle punten spaart in Delhaize en artikels koopt waar je extra punten voor krijgt dan is Delhaize niet duurder en ik vind de kwaliteit in Delhaize ook wel zeer goed

 • mark van roy

  Stop nu eens met alleen op prijs te vergelijken. Goedkoop is per definitie minderwaardig. En dat gaat hand in hand met dierenlees en mensonwaardige omstandigheden. Betaal aub nu eens een goede prijs voor een goede kwaliteit.