De 'perenselfie': gaan wij Polen achterna in fruitoorlog op Twitter tegen Poetin?

De Russische president Poetin een goeie peer stoven. Dat is wat ze deze week in Polen op Twitter wilden bereiken na de Russiche boycot van alle fruit en groenten uit de Europese Unie en uit de VS. Gaan wij Belgen de Polen achterna met onze eigen 'perenselfies' op Twitter? Het ziet er wel zo naar uit! De perenboeren hebben opgeroepen tot de ludieke actie, mét succes. En mailen naar foto@hln.be kan natuurlijk ook altijd!

De hashtags #EatApplesToSpitePutin #EatApples of, in het Pools,  #JedzJab¿ka leiden je feilloos naar een selectie selfies van Polen die allen íets met een appel doen. Van appelcompot over appelsap en appeltaart tot cider, alles komt aan bod op Twitter.

In ons land is de peer het belangrijkste fruit dat geëxporteerd wordt naar de Russen. Onder de hashtag #SHAREaPEAR hebben al heel wat landgenoten een selfie gepost op Twitter. Dat kan uiteraard nog steeds en bovendien mag u uw selfie gerust ook naar foto@hln.be mailen.

Jozef Czarnocki, eigenaar van een populaire bar in Warschau, poseert met een appel en een flesje Poolse cider om de twitteractie "#eatapples to spite Putin" te steunen.
AFP Jozef Czarnocki, eigenaar van een populaire bar in Warschau, poseert met een appel en een flesje Poolse cider om de twitteractie "#eatapples to spite Putin" te steunen.