Croky trekt prijzen voor chips stevig op (maar aan de kassa kan het nog meevallen)

iStock
Supermarkten zullen vanaf januari tot 20 procent meer moeten betalen voor producten van Croky. Of u die prijsstijging ook aan de kassa zal voelen, valt nog af te wachten.

De chipsproducent noemt de maatregel een “noodzakelijk kwaad”. Door de grote droogte van vorige zomer is de aardappeloogst immers zwaar tegengevallen. “Dat geld verdwijnt zeker niet in onze zakken, we kunnen gewoon niet anders”, vertelt marketingverantwoordelijke Tom Demeyer in ‘Het Nieuwsblad’.

Dit hoeft niet meteen te betekenen dat u als consument meer zal moeten betalen. Carrefour kijkt bijvoorbeeld de kat uit de boom. “Als de concurrentie de prijzen verhoogt, kan dat bij ons ook gebeuren. Maar voorlopig is niets in die richting gepland”, aldus woordvoerder Bram Van Outryve.

Croky verzekert dat de prijs competitief zal blijven ten opzichte van de concurrenten. “De stijging zal ook niet voor elk product even hoog zijn.”
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Dillen

  Dit bedrijf sponsort te veel onnozele cup's en bovendien sponsor van te dure Belgische sociale zekerheid en overheid. Geef mij maar chips buiten België.

 • Jan Verstrepen

  Goed voor de gezondheid minder vet eten.

 • Marie-Jeann Robert

  Als je de prijzen/kg een beetje gevolgd hebt dan zie je dat ze in minder dan 10 jaar al verdrievoudigd zijn in "prijs aan de kassa". Sommigen merken halen zelfs 28€/kg. Jawel, duurder dan je vlees en dat voor een patat. Ik zal snel gezondere snacks vinden.

 • Katrien Caers

  Chance dat er nog Croky is, zodat ons geld niet blijft naar het buitenland vloeien als we een zakje chips kopen. Daar waar ze geen cent belastingen betalen en het geld dus niet terug in de Belgische economie vloeit.

 • Marc De Vos

  Nog een geluk dat we de stoere Croky Cup hebben hahahaha