Contraceptie wordt gratis tot leeftijd van 25 jaar

De morning afterpil wordt voor iedereen zelfs gratis, ongeacht de leeftijd van de vrouw.
Photo News / Didier Lebrun De morning afterpil wordt voor iedereen zelfs gratis, ongeacht de leeftijd van de vrouw.
Contraceptie wordt binnenkort terugbetaald tot de leeftijd van 25 jaar. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft daarover een wetsvoorstel van de PS goedgekeurd. De morning afterpil wordt voor iedereen gratis, ongeacht de leeftijd van de vrouw. Enkel N-VA stemde tegen het voorstel. De regering moet wel nog een koninklijk besluit uitvaardigen om de maatregel te doen ingaan.

Voor contraceptie is er nu een terugbetaling tot de leeftijd van 21 jaar. Volgens de PS hebben steeds meer jonge vrouwen het moeilijk om rond te komen. In juli vorig jaar leefden bijna 45.000 vrouwen tussen de 21 en de 25 jaar van een leefloon.

CD&V en de liberalen dienden een amendement in waardoor het voorstel pas ingaat na de publicatie van een koninklijk besluit. De PS wil dat de regering dat besluit zo snel mogelijk neemt. Volgens de Franstalige socialisten kan de kostprijs van de maatregel - volgens het RIZIV zowat zes miljoen euro per jaar - geen bezwaar zijn.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Loyens

  Gratis bestaat niet als ze te lui zijn om hun voorzorgsmaatregelen te treffen hebben ze dit enkel aan zichzelf te danken als een snotneus van 17 kan komen vertellen wie moet opdraaien voor het milieu dan kunnen ze ook hun voorbehoeds middelen zelf betalen

 • raf peeters

  Hun euro begint te vallen ,er zijn teveel mensen op deze aarde.

 • Jim Baker

  Kunnen ze dat niet in het voedsel draaien op die manier lossen wij het overbevolkings probleem op en ineens ook het klimaat probleem als dat er al zal zijn.

 • Lisa Jansen

  Uiteraard net nu ik 25 word...

 • Samuel Peeters

  De N-VA denkt alleen aan besparen, de PS alleen aan gratis. Heeft niemand aan een kostprijsverlaging gedacht?