Consumentenvertrouwen op laagste peil in bijna drie jaar

Illustratiebeeld
AFP Illustratiebeeld
Het consumentenvertrouwen in België is deze maand gedaald tot -9, het laagste niveau sinds november 2016. Dat meldt de Nationale Bank.

De consumenten waren in augustus vooral pessimistischer wat betreft de macro-economische vooruitzichten. Zo werden de vooruitzichten inzake de economische situatie neerwaarts bijgesteld. En de vrees voor een stijging van de werkloosheid nam fors toe, na een stabilisering tijdens de vorige drie maanden.

De evolutie was minder uitgesproken voor de verwachtingen als het gaat over de persoonlijke situatie van de consumenten. Zij verwachten wel dat hun financiële situatie de komende twaalf maanden licht zal verslechteren, maar hun spaarintenties bleven ongewijzigd in vergelijking met juli. 

Het consumentenvertrouwen is intussen tien maanden onafgebroken negatief. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  En als de NVA nu nog wat meer gaat stunten zal het nog meer zakken, als je mensen zo hoog belast dat alleen nog net genoeg rest om te eten en verder niks ,wat zou je willen dat de economie draait

 • DIRK VAN DESSEL

  Niet moeilijk, mijn effectenrekening is ferm van de trappen gedonderd, plat op den buik, tanden verspreid over de vloer

 • Jan Verstrepen

  Met zulke politici waar verliezers regeringen vormen en waar ze al direct aan de centen van de eerlijke mensen zitten wat wil je??

 • Emi De graeve

  voor 1 euro moesten we : 40,333 Bef..ophoesten. Als we terug naar de Bef. zouden gaan, dan geven ze ons nog amper een tiende van de waarde. Consumentenvertrouwen ver zoek.

 • Ronny Biesen

  Je zou voor minder. Ze hebben nog geen regering maar het eerste dat op tafel komt is nog meer de auto belasten. Enkel gesprekken over hoe kunnen we de burger nog meer plunderen. Niks over hoe ze ons leven kunnen verbeteren en belastingen verminderen.