Consument kan bij Carrefour via smartphone herkomst vlees nagaan

EPA
Supermarktketen Carrefour en keuringsorganisatie Vinçotte gaan blockchaintechnologie inzetten om tegemoet te komen aan de vraag van consumenten naar transparantie. Wie bij Carrefour ambachtelijk Belgisch varkensvlees koopt, kan voortaan via een eenvoudige scan met zijn smartphone de herkomst van het vlees nagaan. Volgens Carrefour een primeur in België.

Carrefour en Vinçotte digitaliseerden de waardeketen van producten van het ‘Varkensvlees van Weleer’ van de ‘Kwaliteitsketen Carrefour’ en met behulp van blockchaintechnologie wordt de kwaliteit en transparantie van de data volgens hen verzekerd.


Vinçotte ontwikkelde samen met een Belgische start-up een digitale traceerbaarheidsoplossing voor Carrefour. Die maakt gebruik van een dynamische QR-code die op het product wordt aangebracht tijdens het verpakkingsproces. De code kan met elke type smartphone gescand worden, door iedereen die de herkomst van het product zou willen nagaan. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maurice Keukelaers

    Zoiets bestaat al langer voor rundsvlees. Je neemt met je smartphone een foto van een biefstuk en krijgt een beeld van de levende koe te zien .... meuuuuhhh.