Colruyt test wekelijkse busdienst naar winkel

Photo News
Colruyt is in Halle een proefproject gestart waarbij de supermarktketen klanten gratis met een bus van en naar zijn winkel brengt. Bedoeling is klanten te bereiken die anders moeilijk in de supermarkt geraken, zoals bejaarden of mensen zonder auto. Het project loopt in samenwerking met het OCMW van Halle.

Colruyt heeft een eigen bus met 28 plaatsen, die de groep gebruikt om personeel naar de kantoren in Halle te brengen. De kantoorbus is zo ingericht dat de reizigers onderweg kunnen werken. "We zochten mogelijkheden om die bus ook overdag te gebruiken", zegt Colruyt-woordvoerster Silja Decock. En zo groeide het idee om klanten op te pikken.

“Iedereen kan mee”

Bij wijze van test haalt de bus deze maand elke maandagvoormiddag klanten op in het centrum van Halle. Ze doen vervolgens samen hun boodschappen en ze worden na afloop teruggebracht naar de drie ophaalpunten. "Het hoeven niet per se OCMW-klanten te zijn. Iedereen kan mee, maar geïnteresseerden moeten zich vooraf inschrijven via ons Apporto-platform", zegt Decock. Apporto is een app van Colruyt om boodschappen te laten meebrengen door iemand anders.

Tijdens de eerste busrit vorige week stapte volgens de woordvoerster al een tiental mensen op. Voor de volgende weken zal Colruyt nagaan of inwoners van het bejaardentehuis van Halle willen meerijden. Colruyt voorziet in begeleiders om hen te helpen waar nodig.

Of het project ook na deze maand wordt voortgezet of nog wordt uitgebreid, is nog niet beslist. "We bekijken het tijdens de test week per week. Daarna gaan we intern evalueren. Er moet voldoende interesse zijn", zegt de woordvoerster.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  Een sympathiek idee maar totaal verknoeid tot de dwang zich in te schrijven via een app..de meeste ouderen kunnen nog niet goed overweg met een gewone GSm laat staan een smartphone...Een plakkaat op de voorruit van de bus "Colruyt" was te simpel zeker...??

 • Peter Hegge

  Een Belgische uitvinding , een test. Als er reeds bewezen resultaten zijn in andere markten en neem dan bvb Hello Fresh. Spreek Deliveroo aan, win win.

 • christianne bruyland

  dat is nu eens een heel goed idee, ook wij wonen afgelegen en plannen 1 x boodschappen dag, maar hierdoor raak je ook nog meer geisoleerd, dit zou navolging mogen krijgen in andere regio's

 • erik vercammen

  @Peter Nols de meeste bejaarden hebben kinderen die daarmee helpen of op zijn minst een mond om het aan het OCMW te vragen. Is goed initiatief. In Zwijndrecht rijdt nu elk uur een gratis bus tussen burcht en Zwijndrecht en passeert zo ook de winkelstraat en gemeentehuis. Vele bejaarden maken er gebruik van!

 • Eric De landtsheer

  Delhaize deed dat in de jaren '80