Colruyt roept met salmonella besmette countrysteak terug

(archieffoto)
Photo News (archieffoto)
Colruyt haalt zijn countrysteak uit de verkoop na overleg met de federale gezondheidsdienst FAVV. Bij microbiologische controles door het labo van Colruyt Group werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld.

Slechts 18 winkels zijn betrokken: Colruyt Antwerpen-Zuid, Balen, Bouillon, Courcelles, Dampremy, Deurne-Noord, Eupen, Evere (Haachtsesteenweg), Haacht, Kelmis, Laken, Lanaken, Maaseik, Molenbeek, Schaarbeek (Jeruzalemstraat), Stabroek en de tijdelijke winkels in Kessel-Lo en Lede. 

Intussen werd de countrysteak in deze winkels uit de rekken gehaald. Colruyt België vraagt zijn klanten om dit product terug te brengen naar de winkel, waar het zal terugbetaald worden.  

Symptomen

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 uur na de besmetting. De symptomen duren meestal vier tot zeven dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. 

Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben. 
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels