Colruyt roept kippenchipolata uit de diepvries terug wegens salmonella

Illustratiefoto.
Getty Images/iStockphoto Illustratiefoto.
Colruyt roept de Boni Selection diepvrieskippenchipolata's terug. Bij microbiologische controles bij de producent werd de aanwezigheid van salmonella in het product vastgesteld. Dat laat de warenhuisgroep vandaag weten.

Het gaat om de chipolata’s met artikelnummer 30265 en lotnummer H463 die verkocht werden van 19 tot en met 21 december. De uiterste consumptiedatum is 27 maart 2020. 

Klanten die de chipolata's hebben gekocht, wordt gevraagd het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Het wordt dan terugbetaald. De chipolata's zijn in alle Colruyt-winkels intussen uit de rekken gehaald.

Salmonella

Mogelijke symptomen van salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. De symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 48 uur na de besmetting. Ze duren meestal 4 tot 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling.

Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.

Als de kippenchipolata’s goed doorbakken zijn, is het risico op besmetting zeer beperkt, aldus nog Colruyt. Voor meer informatie kunnen klanten terecht op het nummer 02 345 2345.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stan Vankoo

    Steeds dezelfde supermarkten met problemen!

  • Davy Legrand

    Lap. 'T waren nu net kippenchipolata's op kerstavond. Dan maar frieten met frikadellen hé. Er zit niets anders op.