Colruyt en OKay roepen eieren van kippen met vrije uitloop van merk Boni Selection terug

Colruyt
Colruyt en OKay hebben beslist de verkoop van de eieren van kippen met vrije uitloop van het merk Boni Selection met code 1-BE1138-03 terug te roepen. Bij een controle van een van hun leveranciers werd een lichte overschrijding vastgesteld van de norm van niet-dioxineachtige PCB's in eieren.

Hoewel de overschreden norm geen directe gevolgen heeft voor de volksgezondheid, zetten de warenhuizen de verkoop van de eieren van het legbedrijf in kwestie onmiddellijk stop. Hun klanten worden gevraagd de producten niet te consumeren en terug te brengen naar hun winkel. Daar worden ze terugbetaald.

De code 1-BE1138-03 staat op de eieren zelf, op de verpakking staat de code BE-3674. Het gaat om eieren die per 6 of per 12 verpakt zitten, grootte M, L of XL hebben en minimale houdbaarheidsdata van 21 april tot en met 12 mei.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sebastian Peeters

  Ik heb het gevoel dat er bij Colruyt wel elke week iets teruggeroepen moet worden, vorige week was het nog het gehakt voor die honderden liter spaghettisaus bij een vereniging. Zegt veel over de kwaliteit en het aankoopbeleid. Ondertussen staat baas Colruyt iedereen naar de mond te praten over klimaatdoelstellingen.

 • Kurt Deweerd

  De klimaatsupermarkt ... zouden hun beter eens bezighouden met het echte werk !

 • peter Ceuleers

  Colruyt zou beter wat meer kijken naar wat hij in zijn winkel legt ipv de klimaatgoeroe uit te hangen

 • Marc Breugelmans

  Ik ben steeds minder en minder gaan winkelen in de Colruyt.Dan dat rot fruit,vlees dat uit de rekken wordt gehaald en al die witte produkten die zeer slecht smaken.

 • Kevin Vander Poorten

  Massa productie.meer valt er niet over te zeggen.ga naar locale boer en geniet van vers.grootwarenhuizen zijn onbetrouwbaar.