Coca-Cola gaat strijd aan met Red Bull en lanceert voor het eerst energiedrank

Coca-Cola
Het merk Coca-Cola gaat de strijd aan met Red Bull en andere producenten van energiedrankjes. Het bedrijf lanceert wereldwijd een nieuwe energiedrank met de bekende smaak van van Coca-Cola. In ons land is het drankje vanaf midden april te koop.

Het gaat om twee versies: Coca-Cola Energy en Coca-Cola Energy no sugar. Ze bieden elk dezelfde hoeveelheid cafeïne als een kop koffie. Er zit drie keer zoveel cafeïne in als in de normale frisdrank. De wereldpremière van de nieuwe energiedrank is vandaag in Spanje. Andere Europese landen volgen later. 

“Het bevat cafeïne uit natuurlijke bronnen, guarana-extract en vitamine B, maar geen taurine. Beide producten zullen beschikbaar zijn in 250 ml verpakkingen in supermarkten, kleinere winkels en tankstations.”

Scholen

“Het is een mix van zoet en zuur”, zegt Daan Beredsen van Coca-Cola Nederland, die het drankje al kon proeven. “Een aciditykick, zoals ze dat noemen. Met een hint van de smaak van Coca-Cola. Maar voor de duidelijkheid: het is geen variant van Coca-Cola.”

“Het drankje richt zich in de eerste plaats op jongvolwassenen, tussen 18 en 35 jaar. Het zal niet verdeeld worden in de nabijheid van scholen, en we gaan het mengen met alcohol niet promoten.”

Bekijk ook:

Hou jij Coca-Cola, Cola Light en Cola Zero uit elkaar? 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fred Kroket

    Dit is niet de eerste energydrank van Coca-Cola. Burn was ook van hun.

  • Joris Braem

    Blijkbaar nog og nooit gehoord van Burn, Nalu en Monster...allemaal eigendom van The Coca Cola Company.

  • Iwan Cornet

    Hoe, en nalu en burn dan? En ik dacht dat Monster ook onder coca cola company zat? En is redbull en coca cola niet broer en zus ofzoiets?