Carrefour verlaagt 1.000 prijzen tot zeker eind van het jaar

Benny Proot
Is er een nieuwe prijzenoorlog begonnen onder de supermarkten? Carrefour kondigt aan dat het minstens tot het einde van het jaar de prijs van meer dan 1.000 producten uit zijn gamma verlaagt.

Met de prijsverlagingen wil Carrefour tonen dat het kwaliteit en prijs belangrijk vindt, klinkt het. De actie heeft volgens een woordvoerster niets te maken met de start van Jumbo in België. "Dit was al lang gepland", zegt ze. 

Carrefour voerde naar eigen zeggen dit jaar al verschillende prijsverlagingen door, onder meer op meer dan 500 Carrefour-merkproducten. Nu gaat het om prijzen van zowel nationale als eigen merken. De kortingen gaan tot 25 procent en Carrefour zal de prijswijzigingen aangeven in de winkelrekken.

In tegenstelling tot concurrent Colruyt heeft Carrefour geen algemene laagsteprijsgarantie. Al zegt de keten wel de goedkoopste te willen zijn voor bioproducten. Wie ergens een bioproduct goedkoper vindt, krijgt het verschil terugbetaald in Bonus-punten.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  ik heb geen zin om te gaan winkelen op plaatsen waar men àlles verkoopt. Om een kleinigheid te betalen moet je vaak veel te lang aanschuiven aan de kaas.

 • zulma waters

  Als ze dat nu kunnen waarom dan altijd niet?

 • Freddy Madou

  Ik ben onlangs voor de eerste keer in Auchan geweest, ik zal er niet meer terugkomen goedkoper ja de onbekende merken, voor de rest duurder dan de Colruyt voor verschillende merken, goed voor iemand die aan de grens woont meschien, maar zeker niet om er 100 km voor om te rijden.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Als er bij Carrefour iets in promotie is kan men beter maar goed opletten. Dikwijls is er een foutieve "programmatie" gebeurd. Die bonuspunten kosten hun bijlange geen 5 euro aangezien ze op uw aankoop weer goed verdienen.

 • Gino Denil

  Met de selfscan - waardoor het kassapersoneel nu overbodig wordt - kan je perfect vast stellen of de prijs correct doorgerekend wordt. Voor je afrekent. Maar het zullen serieuze kortingen moeten zijn. Al veel producten gezien die gewoon het dubbele kosten tegenover deze in de goedkope discounts.