Carrefour opent 'cafés zonder alcohol’

Een beeld uit het Carrefour Café in Belle-Île, bij Luik.
Twitter Een beeld uit het Carrefour Café in Belle-Île, bij Luik.
In een Carrefour bij Luik is een eerste Carrefour Café geopend, een consumptieruimte in de winkel waar klanten terechtkunnen om te eten of te drinken. Het is de bedoeling dat er nog meer Carrefour Cafés de deuren openen.

De cafés hebben dezelfde openingstijden als de winkels en hun eigen kassa en ingang. Klanten kunnen er terecht voor onder meer broodjes en salades. Alcohol wordt er niet geschonken.

Het eerste Carrefour Café opende vandaag in de Carrefour Market van Belle-Île bij Luik. "Andere winkels zullen volgen", aldus een woordvoerder van de retailer. Hoeveel er uiteindelijk zullen openen, is nog niet duidelijk.

In april kondigde Carrefour aan dat er verkooppunten van apotheekketen Medi-Market zullen openen in Carrefour-hypermarkten.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerda Vetmuylle

  Op cafe wil ik zuipen geen preek krijgen over de schadelijke gevolgen van alcohol.

 • Peter Janssen

  Wat is er mis met een frisse pint bij tropische t°???Is bovendien een prima dorstlésser!Laat ons toch zelf eens beslissen!Volgende stap van carrefour in de winkels geen alcohol meer verkopen?

 • james vroman

  zal een zeer groot succes worden ....in navolging van het rookvrije café ...ze gaan gouden zaken doen ....druk ,druk ,druk ....

 • Tom Huybrechts

  Mooi initiatief! Laat de rest maar volgen.

 • paola nerozzi

  Maar moet er altijd alcohol verkocht worden zonder gaat ook waarom altijd er commentaar op geven