Carrefour by Mestdagh gaat cannabisbrood verkopen

ShutterStock
Vanaf volgende maand zal je bij Carrefour by Mestdagh het allereerste Belgische cannabisbrood kunnen kopen. Dat meldt retailtijdschrift Gondola. De winkelketen slaat daarvoor de handen in elkaar met de Brusselse bakkerij La Wetterenoise, die sinds deze week biobrood verkoopt op basis van hennepzaad. Voor alle duidelijkheid: je kan er niet high van worden.

Het brood is gemaakt met tarwemeel, zuurdesem en hennepzaden, vandaar de groene kleur. De granen voldoen echter aan de normen van de FOD Volksgezondheid en die eist dat het gehalte aan THC – de belangrijkste psychoactieve stof van cannabis – niet hoger mag zijn dan 0,2 procent. Anders mag het brood niet verkocht worden. Dat is niet voldoende om er effecten van te ondervinden.


Momenteel wordt het brood al verkocht in de Lowy-winkel in de Brusselse Taborastraat. Het zou wel veel goede plantaardige eiwitten, vetten, mineralen en koolhydraten bevatten, zo klinkt het daar.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Tichmann

    Carrefour verkoopt nu brood met vergif, ten alle kosten deze gif winkels vermijden.

  • Nancy Boreas

    Dan zal ik daar toch niets meer kopen

  • Claudia Rosseel

    Zou dus beter hennepbrood heten i.p.v. cannabisbrood. Hennepzaad is kwa voedingswaarde vergelijkbaar met zonnebloempitten. Na persing van het zaad houd je hennepmeel over. Heeft niets opwekkends, is gewoon erg vezel- en eiwitrijk. Ideaal om tarwemeel van mindere kwaliteit op te waarderen.