BNP Paribas Fortis verlaagt spaarrentes opnieuw

PHOTO_NEWS
Verschillende spaarrekeningen van BNP Paribas Fortis, marktleider voor spaarboekjes, krijgen vanmorgen af een lagere rente. Dat meldt de bank. Voor sommige van de betrokken rekeningen is het al de tweede rentedaling dit jaar.

De klassieke Spaarrekening van BNP Paribas Fortis heeft nu een basisrente van 0,50 procent. Dat wordt 0,40 procent, maar de getrouwheidspremie blijft wel 0,10 procent. Bij de Online Spaarrekening Premium gaat de basisrente met 0,05 procentpunt omlaag tot 0,20 procent en de getrouwheidspremie daalt van 1,10 procent naar 1 procent. Ook de rente op de Plus-formules gaat omlaag.

Idem voor dochter Fintro
Ook bij Fintro, een dochter van BNP Paribas Fortis, dalen de rentes. De basisrente op de klassieke Spaarrekening daalt ook naar 0,40 procent, met een getrouwheidspremie van 0,10 procent. Bij de Blue Select Spaarrekening daalt de basisrente van 0,20 naar 0,15 procent en de getrouwheidspremie van 1,20 procent naar 1,10 procent.

De bank wijst erop dat de rentevoeten op de financiële markten sinds het begin van het jaar nog verder zijn gedaald. "De relatieve afwezigheid van inflatie en de bescheiden groeiverwachtingen spelen hierbij een belangrijke rol", klinkt het.