Bio-eieren teruggeroepen omdat dioxinenorm overschreden is

Shutterstock
Het Voedselagentschap roept bio-eieren terug van het bedrijf E.K.E. Tijdens een controle werd er een lichte overschrijding van de norm van dioxines en dioxineachtige PCB's vastgesteld in de eieren. Het product werd verdeeld via de winkels van Delhaize, Carrefour, Cora, Match, Intermarché en enkele groothandels. De bio-eieren hebben als referentie OBE7050, die code staat op de eieren gedrukt.

Het gaat onder meer om een verpakking van het merk Delhaize Bio van 6 en 12 stuks met houdbaarheidsdatum 11 augustus die verkocht werd vanaf 19 juli. Er zijn ook verpakkingen van de merken Cora, Match Nature Bio (verpakt in 10 of 6 stuks) en van Delfood en Bidfood Bio Eieren E.K.E. van 6 stuks met houdbaarheidsdatum 18 augustus die verkocht werden na 25 juli. 

Bij Carrefour gaat het om de bio-eieren van 12 of 6 stuks met houdbaarheidsdata 12, 16 of 17 augustus die verkocht werden na 20 juli. Ook voor het merk Intermarché Bio Moisson worden de bio-eieren van 12 of 6 stuks teruggeroepen met houdbaarheidsdata 14 of 16 augustus. Die werden verkocht na 22 juli. 

Lambrachts Bio
Voor Lambrachts Bio E.K.E. geldt dat dat voor de eieren van 6 stuks met houdbaarheidsdatum 14 augustus, die werden verkocht na 22 juli en voor The Eggman Bio E.K.E. geldt dat voor het pak van 6 stuks met houdbaarheidsdatum 17 augustus, die werden verkocht vanaf 25 juli. 

Het product werd verkocht via de winkels van Delhaize, Carrefour, Cora, Match en Intermarché en via de groothandels Delfood (Thuin), Bidfood (Montignies-sur-Sambre), Lambrechts (Tongeren) en The Eggman (Grimbergen). Het bedrijf E.K.E. vraagt haar klanten het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid grieten

  Uit recente proeven in diverse landen binnen Europa kwam naar voren dat 76% van "bio"produkten dit label helemaal niet mochten hebben. Bio is 30% duurder doch amper 3% gezonder.

 • DIRK VAN DESSEL

  Ha zo "bio" dioxine ? Wie trapt er nu nog in de "bio" mythologie ?

 • emil ledure

  Bio eieren, bio kippen , bio koeien, bio paarden , enz.... En er bestaan nu al Bio bananen ???????. Waar staan die bomen.

 • peter colson

  Bio is zoveel gezonder. Nu moeten ze de eieren terugroepen omdat ze de dioxinenorm hebben overschreden. Ge betaalt dus meer voor hetzelfde maar dan met een mooi klinkend label en een kwakkel dat het gezonder in, en uiteindelijk blijkt dat je meer hebt betaald en er gifstoffen gratis bijkrijgt. Laat uw bio-rommel U lekker smaken.

 • Lieve Key

  Heb er al 1 ei vanmiddag opgegeten, ga ik nu ziek worden?