Exclusief voor abonnees

Binnenkort kan je 'halftijds pensioen' opnemen: zo werkt het

EPA
Vervroegd met pensioen gaan, maar toch nog 20 uur per week werken: dat kan vanaf 2020 via het halftijds pensioen van minister Bacquelaine (MR). Vooral voor zelfstandigen een stap vooruit, maar wetteksten voor die groep zijn er nog niet.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Dat half pensioen wordt een 1/3 pensioen of nog minder. Want samengevoegd met je half inkomen ga je er extra belasting op betalen. En het zakgeld dat je dan nog krijgt betaal je eigenlijk met de sociale bijdragen en belastingen op je half loon. Eigenlijk krijg je dus niets.

 • jan thoma

  100 procent gelijk Leopold

 • Leo Duym

  Waarom niet met pensioen gaan wanneer je wilt? Concreet: op zijn veertigste heeft Jan zijn huis afbetaald, bovendien verhuurt hij een appartement. Kinderen heeft hij niet of ze zijn de deur uit. Als Jan stopt met werken hoeft hij geen auto, poetsvrouw, tuinman, enzovoort meer, bovendien verdient hij links en rechts wat bij. Hij kan toekomen met 600€ pensioen per maand zonder aan zijn spaarcenten te zitten. Als hij dat doet op zijn vijftigste krijgt hij 1000€ per maand.

 • Amber vanachte

  Dirk van Dessel ook zelfstandig worden zeker,dan zal het wel veel minder zijn. Ze zijn de zelfstandigen de laatste jaren aan het uitroeien zonder 1 greintje schaamte. Schurkenstaat

 • Jan hertogs

  Ze gaan dat graag zien komen in de prive! Ik lig plat van het lachen! Alle 600 euro pover half pensioentje!