Benzineprijs vandaag op laagste peil in twee jaar

Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.
De prijs van benzine staat vandaag op het laagste peil in meer dan twee jaar. Het is van 10 november 2016 geleden dat benzine nog zo goedkoop was. Grote olielanden, zoals de Verenigde Staten, halen heel veel olie uit de grond waardoor de prijs de afgelopen maanden zelfs met 40 procent gedaald is.

Benzine 95 E10 wordt vandaag 3,2 cent per liter goedkoper, tot 1,36 euro. De maximumprijs voor een liter benzine 98 E10 daalt met 5,1 eurocent per liter, tot 1,414 euro.

De dalingen zijn het gevolg van schommelingen van de noteringen van olieproducten en/of biocomponenten op de internationale markten. 
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bob jansens

  Euro 6 is idd zeer goed voor het milieu (zowel vwb CO2 als schadelijke uitstoot) maar bij een Euro6 dienen de brandstofkosten verhoogd te worden met de kosten voor AdBlue (verbruik voor een personenwagen 1 à1,5 l per 1000 km)

 • Gino Denil

  Als er inderdaad een kilometerheffing van 9 cent per kilometer zou komen op alle Vlaamse wegen dan is dat ongeveer hetzelfde als een verdubbeling van de brandstofprijs. En gele hesjes maar betogen als er een paar cent accijns bij komt.

 • kris goolaerts

  Euro 6 norm dus de zuiverste verbrandingsmotor ! Zowel in co2 uitstoot als fijn stof . Dus diesel euro 6 norm belonen naar investeerder hierin,alle mindere normen extra belasten is de oplossing dus ?

 • Andy De Schieter

  Als onze regering beslist dat rijden op kolen gezonder is, dan kan je dat beter volgen want zij bepalen de prijzen, of het nu gezonder of slechter is. Wat heb je aan een vervoersmiddel wat perfect milieuvriendelijk is, maar wat men onbetaalbaar maakt.

 • lars vandenberge

  Neen Gino Scheers, de nieuwe diesels stoten niet meer roet uit als benzinemotoren, wel een pak minder CO2 en zuiniger op de koop toe. Dus véél beter tegen de opwarming en gelijk voor de luchtkwaliteit.