Benzineprijs vanaf morgen op hoogste niveau in 2,5 jaar

Photo News
De prijs van benzine stijgt vanaf morgen, zo maakt de directie Energie van de FOD Economie bekend. De maximumprijs voor benzine 95 E10 stijgt tot 1,5 euro per liter, dat is 1,5 eurocent meer dan vandaag. 

Het is van augustus 2015 geleden dat de benzineprijs de kaap van 1,5 euro per liter haalt. Voor een liter benzine 98 E10 ligt de maximumprijs op 1,5890 euro per liter. Dat is 1,7 eurocent meer dan vandaag.

De prijsstijgingen zijn het gevolg van de hogere noteringen van olieproducten en/of van biocomponenten op de internationale markten, luidt het. 
86 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Beyens

  Zeg nu zelf met NVA in de regering is alles onbetaalbaar geworden .

 • raf peeters

  Niks tegen duurdere brandstof als bijvoorbeeld de rijtaks in de prijs zou zitten zoals in Polen,daar betalen ze geen rijtaks,zit in de brandstofprijs ,toch is de brandstof daar goedkoper,ook Duitsland gisteren getankt 1.16€ diesel en geen witte pomp maar Schell,Belgie is puur belastingland met alles ,personenbelasting ,btw ,maar geen angst 17km en ben in Duitsland.

 • jaaki van den hoek

  allemaal zever in zakjes,ze hebben geld nodig,maar daarmee schaden ze de kleine handelaars,ze vergeten dat we onze euro maar een keer kunnen uitgeven en minder rijden zal niet gebeuren

 • alfred cool

  Pure uitzuigerij is dat. We zijn op reis naar Duitsland en Oostenrijk geweest en we verschoten ons nen bult in Oostenrijk daar koste de Diesel 1.19 Euro per liter , hoe komt dat ,dat de Diesel en de Benzine daar een pak minder te betalen valt dan bij ons , is dat soms andere Diesel en Benzine die ze daar tanken? Of zuigen ze daar de burgers minder uit !

 • Diego Missiaen

  Dat ze maar nog een pak opslaan, dan zal het op de duur wel rustiger worden op de weg. Nu is het net alsof iedereen betaald word om rond te rijden. Duidelijk een teken dat brandstoffen nog veel te goedkoop zijn. Er is gewoon schandalig veel verkeer en nee ik heb geen tankkaart. Ik betaal elke liter uit eigen zak.