Benzine iets goedkoper en diesel opnieuw duurder vanaf morgen

Photo News
Wie een benzinewagen heeft, tankt vanaf morgen goedkoper. Benzine 95 E10 kost dan maximaal 1,3590 euro per liter (-0,001), benzine 98 E5 kost 1,4050 euro per liter (-0,001). Dieselrijders betalen vanaf morgen dan weer meer: de prijs stijgt tot 1,4470 euro per liter (+0,001), zo meldt de FOD Economie vandaag.

De prijswijzigingen zijn het gevolg van schommelingen van de noteringen van olieproducten en/of biocomponenten op de internationale markten.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  @Ivan Godefroot ,Uw vreugde kan misschien wel geweldig zijn ,bedenk dat een evenredige 3 liter diesel nog steeds 4 liter op 100km minder verbruikt dan de benzine,wie rijdt er dan zuinigst denk je?.Nu Luxemburg ligt vlak bij.

 • Ivan Godefroot

  whiiiii 1.19 euro voor benzine.... yes yes yes yes (ze mogen nog verder dalen, den bezine, en den diesel ferm omhoog!!!) whiiiiiiiiiiiii

 • Emi De graeve

  nog altijd beter over de grens gaan tanken als je de kans hebt. Inderdaad diesel 1,20 euro. Dat is 12 Bef goedkoper per liter :-)

 • Johan Mattart

  Deze beperkte prijswijzigingen (een tiende van een cent) zijn niet het gevolg van schommelingen van de noteringen op de internationale markte, maar van de indexatie van de Apetra-bijdrage. Deze bijdrage wordt elk kwartaal aangepast en dient als vergoeding voor het aanhouden van strategische voorraden.

 • raf peeters

  Is het niet belachelijk de prijs van brandstof te veranderen tot 3 cijfers na de coma en wat een bedrag(0.001),dit is gewoon om mensen die niet verder denken dat verstand reikt naar de pomp te lokken.Jongens 0.001 euro en dit terwijl men de euro centen van 1 en 2 euro afschaft,deze muntjes zijn meer waard dan de 0.001, komaan redelijk blijven