Belgisch voetbal kijken bij Proximus wordt stuk duurder

Een pittig duel tussen Mats Rits en Ruslan Malinovskyi. De Genk-middenvelder is intussen verkast naar Atalanta.
BELGA Een pittig duel tussen Mats Rits en Ruslan Malinovskyi. De Genk-middenvelder is intussen verkast naar Atalanta.
Over een goeie week begint het nieuwe seizoen van de Belgische voetbalcompetitie. Het minimumtarief om die wedstrijden live op televisie te volgen bij Proximus gaat fors de hoogte in. Concurrent Telenet blijft wel nog duurder.

Proximus heeft deze zomer zijn optionele sportpakketten ‘vereenvoudigd’. Dat houdt onder meer in dat de optie om enkel de Belgische matchen te bekijken voor 11,95 euro per maand verdwijnt. Wie de vaderlandse competitie wil volgen, moet voortaan het ruimere All Sports-pakket van 16,99 euro per maand nemen.

Om de pijn voor de bestaande klanten van de optie Belgische voetbal te verzachten, krijgen zij het ruimere pakket tot 1 maart voor de prijs van hun oude abonnement. Daarna moeten ook zij maandelijks 42 procent meer ophoesten voor All Sports. Wie een Tuttimus-, Familus- of Minimus-pack neemt, krijgt wel 2 euro korting (zoals dat ook vroeger al het geval was).

Bij Telenet tot 29,95 euro per maand
In het All Sports-pakket zitten naast het Belgisch voetbal onder meer ook wedstrijden uit de de Spaanse, Italiaanse en Duitse voetbalcompetities en uitzendingen van verschillende andere sporten, zoals NBA-basketbal. Volgens Proximus nemen de meeste klanten nu al dat ruimere pakket, maar cijfers wil het bedrijf niet vrijgeven.

Proximus blijft wel goedkoper dan Telenet, de enige andere aanbieder in Vlaanderen die de Belgische competitie rechtstreeks op tv brengt. Telenet-klanten betalen minimaal 19,95 euro per maand voor het pakket Play Sports, maar dan moeten ze ook klant zijn voor internet en vaste telefonie. Wie maar een van die laatste twee producten bij Telenet heeft, betaalt 24,95 euro. Wie enkel Telenet TV heeft, betaalt 29,95 euro per maand. 
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie van Dijk

  Wie alles wil kijken zal er niet wakker van liggen, wie enkel het Belgisch voetbal wil kijken moet nu wel al de rest erbij nemen. Ben ik blij dat ik het allemaal niet zo nodig hoef te volgen, kan ik gewoon geen pack nemen

 • Axel Marckx

  Wie een beetje zapt, komt altijd wel ergens voetbalmatchen tegen waar je niks voor hoeft bij te betalen...

 • emil ledure

  Ge moet naar Telenet gaan ge gaat daar beter gediend zijn ?????? En als ge een abonnement aan gaan voor al sport bij Proximus ? Krijgt ge live van , Belgie - Italie - Frankrijk - Engeland - Duitsland - Spanje voetbal te zien zonder die andere sporten. Dus moet ge het weten. En als ze verhogen kunt u het op tijd tijd zien op de reclamezenders van Proximus. Dus kunt u dan doen wat ge wild.

 • HENDRIK WECKSELER

  Sorry maar ik ben ook iemand die enkel onze vaderlandse competitie volgt vorig seizoen werd het abonnement al verhoogd naar 11,95 nu zonder dat de klant er een mail of brief van krijgt dus zonder toestemming zomaar de tarieven weeral verhogen en ditmaal zwaar en er extra voetbal voor geven dat je niet wil is een schande bandieten zijn het extra winst en nog eens extra winst de klant kan de pot op

 • Pieter De Ruyter

  En wat met vrije nieuwsgaring?Die voetballers verdienen al meer dan genoeg,gun de liefhebbers hun pleziertje en zend dat gratis uit.