Exclusief voor abonnees

Belgisch gezin betaalt gemiddeld 1.716 euro aan verzekeringen. Zo kan het goedkoper

Een doorsnee Belgisch gezin betaalde in 2016 1.716 euro aan verzekeringen.
Shutterstock Een doorsnee Belgisch gezin betaalde in 2016 1.716 euro aan verzekeringen.
Een doorsnee Belgisch gezin betaalt jaarlijks honderden euro’s aan verzekeringspremies. Diverse polissen eens kritisch bekijken kan dus nuttig zijn: hebt u ze wel nodig en betaalt u er niet te veel voor?

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Mertens

  Ik lees hier dat een hospitalisatieverzekering niet nodig is. Tot je ze nodig hebt. Kan er van meespreken. Mijn vrouw borstkanker gehad. Ik zou de rekening niet willen betalen die DKV betaalt heeft. Kreeg iedere drie weken een spuit meen die de huisdokter kwam plaatsen. Kostprijs per spuit 1.500 euro. Ons heeft het geen cent gekost. Is zeven jaar geleden, en nu nog betaalt DKV het remgeld op medicamenten terug. Maar deze verzekering kost wel 100 euro per maand.

 • Freddy De Vos

  Goedkoper is niet altijd beter.

 • james vroman

  had het al in het snotje betaalde meer dan 2000 € heb het kunnen reduceren met de helft ...al wat ik niet nodig had weg ..

 • Stefanie van Dijk

  @Jan Vermeulen, je hebt helemaal gelijk dat dat moet kunnen alleen zijn er niet zo heel veel goedkopere landen dan België, toch niet als je de dekking mee neemt in het vergelijk, en je woningverzekering naar herbouwwaarde volgens Spaanse prijzen is dan misschien goedkoper, maar als je het nodig hebt ga je echt niet blij zijn

 • cesar de wilde

  Ik heb het juist eens nagezien. Ik betaalde verleden jaar 1660 euro aan verzekeringen. 9400 euro aan huur en 1200 euro aan medische kosten of 1021 euro per maand. Blij als we het einde van de maand hebben gehaald.