BBI-directeur teruggefloten: "Geen rechtzetting van wat verjaard is"

Karel Anthonissen.
PHOTO_NEWS Karel Anthonissen.
"Uiteraard zetten wij ook zwarte kapitalen die verjaard zijn, recht", zegt de Gentse BBI-directeur Karel Anthonissen vandaag in De Standaard. Dat is in tegenspraak met wat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) eerder in de Kamer verklaarde. Hij wordt vanmorgen ook meteen teruggefloten door de administrateur-generaal van de BBI, Frank Philipsen: "In tegenstelling tot de berichtgeving in de geschreven pers over de fiscale rechtzettingen door de Algemene Administratie van de BBI, zal deze administratie niet overgaan tot de rechtzetting van wat verjaard is".

In de krant De Standaard liet de Gentse BBI-directeur Karel Anthonissen iets anders uitschijnen. "Uiteraard zetten wij ook zwarte kapitalen die verjaard zijn, recht", klonk het. Dat was in tegenspraak met wat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) eerder in de Kamer verklaarde.

"De instructie van de BBI betreft uitsluitend de situatie waarbij de belastingplichtige spontaan meldt dat hij in het vroegste jaar van de niet verjaarde periode vergeten is bepaalde inkomsten aan te geven. De tekst ervan is dan ook formeel: rechtzettingen kunnen hoogstens tot 7 jaar terug in de tijd", aldus nog de administrateur-generaal.