Exclusief voor abonnees

Bankieren via de app is gemakkelijk, maar wat als je een fout maakt bij een overschrijving?

Beeld ter illustratie.
ANP XTRA Beeld ter illustratie.
Om bankzaken te doen hoef je al lang niet meer naar het bankloket te gaan. Dat doet ook bijna niemand meer. Bankieren gebeurt nu via de computer of steeds vaker ook via de app van je bank. Maar het zorgt er ook voor dat je door een kleine onoplettendheid sneller een fout kan maken. Zo schrijf je misschien een fout bedrag over of het juiste bedrag naar een foutief rekeningnummer. Ben je dan je geld definitief kwijt? Onze expert legt uit wat je moet doen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ISABEL FRANCOIS

  Online bankieren doe je niet tussen de soep en de patatten.Kopje goed bijhouden en alles 3x checken,vooral bij bedragen durft de komma al eens niet 'pakken'.Gelukkig nog nooit een farce tegengekomen,maar nogmaals,alles minstens 3x nakijken voor je je fiat geeft.

 • Marius Merchiers

  Ze moeten voor smartphone banking gewoon standaard met qr codes werken. Even in scannen met de banking app en alles is volledig en correct ingevuld. Op sommige overschrijvingen zie ik het al. Zeer gemakkelijk.

 • Yvan Lissens

  Peter Buyck: Dat is toch zo al. Mijn contacten die regelmatig een betaling van mij ontvangen staan opgeslagen in mijn homebanking-app. Bij de vraag naar het rekeningnummer tik ik gewoon de eerste letters van de naam van de ontvanger in en homebanking laat de namen zien die aan het criterium voldoen. Op de juiste naam klikken en het rekeningnummer wordt overgezet naar de overschrijving. Bij een eenmalige overschrijving alles 2 tot 3 keer nalezen vooraleer je op "uitvoeren" drukt.

 • Jacques Deceuninck

  Internet bankieren om de banken te plezieren......over mijn lijk. Het wordt wel met de dag moeilijker banken met een loket functies te vinden.

 • Geert Vaelen

  Haast en spoed is zelden goed. Dus neem je tijd om een overschrijving te doen en controleer alles minstens 2x nadat je alles hebt ingegeven. Ik doe dat altijd en heb nog nooit een fout gemaakt bij betalingen. Ook als je ergens betaalt en men moet het bedrag intikken op dat bancontact toestel. Controleer het bedrag. Zo heb ik eens gehad dat men 4200 euro intikte voor sigaretten ipv 42.00 euro. Men was de komma of punt vergeten.