Asperges nooit zo goedkoop

Rosalien Eggermont
De aspergetelers beleven het slechtste seizoen in jaren want door het overaanbod zijn de prijzen gekelderd. 

Eind april zijn de temperaturen plots richting dertig graden gegaan en zijn de asperges massaal beginnen te groeien. Gevolg: een gigantische productie. Omdat het aanbod groter was dan de vraag, doken de prijzen naar beneden. 

“Voor AA-asperges krijg ik op de veiling nog maar 1,60 euro per kilo, terwijl dat normaal 3 euro is”, zegt een aspergeteler. "Ook de prijs van A-asperges is gehalveerd: 2 euro in plaats van zo'n 3,5 à 4 euro per kilo. Voor de goedkopere asperges krijg ik nog amper 0,5 tot 1 euro voor een kilo.”
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eida Lam

  Raf, gisteren in Okay, witte asperges (500g) voor 1,60EUR aangekocht.

 • raf peeters

  @Jozef Van Schuerbeeck ,moet je tegenspreken ,heb al aangehaald 5€ betaal ik bij de teler die er amper 0.57€ voor krijgt op de veiling en ik ken de man persoonlijk,hij zal er niet om liegen en in de winkel ,wel brave man daar liggen ze aan 11.75€ voor een half kilootje nog wel niet vers,een regelrechte schande dat telers op veiling niet meer krijgen.

 • Kris Heirweg

  @Jozef Van Schuerbeeck . Die telers worden per lopende meter aangeplante aspergeplanten belast , forfaitair . Of ze nu veel of weinig verkopen , maakt niks uit !!! Ik heb een nonkel gehad die ze gesnapt hebben en de controleurs gingen drie jaar terug . Dus moest hij ineens vier jaar ophoesten . Die kon er niet mee lachen . Hij had +/- 300 meter liggen .

 • Jozef Van Schuerbeeck

  De telers vragen thuis evenveel als in de winkel. Allemaal pikzwarte asperges en maar klagen.

 • andré joye

  @Frans Dedokker of Dedopper?Begin dan ook zelfstandig of hebt ge er de .........niet voor?