Ardens varkenshaasje uit Colruyt mogelijk besmet met salmonella

Photo News
Colruyt België, Colruyt Luxemburg en Collect&Go roepen hun Ardens varkenshaasjes van ± 500 en 600 gram terug, in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. Bij controles werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld. Het gaat om de producten die verkocht werden van 23 t.e.m. 26 januari, met houdbaarheidsdatum 10 en 16 februari.

De varkenshaasjes hebben artikelnummers 23448 en 27558, en lotnummers 182012, 182013, 182014 en 182015. Wie de producten kocht wordt gevraagd ze terug naar de winkel te brengen. Inmiddels werden ze in alle winkels uit de rekken gehaald.

Mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 uur. Mensen die deze symptomen vertonen, wordt aangeraden een huisarts te raadplegen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Je zou toch denken, vroeger was er niet zoveel hygiene..maar nu komt dat meer en meer voor, zelfs in aldi, lidl sporadisch besmet voedsel uit de rekken....

  • Marc Geerts

    Als het haasje besmet is waarom de andere delen van het varken niet ? Wat is er gebeurd met de haasjes en niet met de andere stukken van de varkens ? Hier klopt iets niet hé !!