Antwerpen verwelkomt eerste Bio Planet in de stad (en er volgen meer steden)

Bio Planet
Morgen opent het eerste Bio-Planetfiliaal in het centrum van Antwerpen. De biosupermarktketen van Colruyt Group opent zo voor het eerst een winkel in een grote stad. Het plan is om in de toekomst nog meer van die stadswinkels te openen.

Er zijn al 27 andere filialen, maar die liggen allemaal op gewestwegen rond steden. Omdat er meer biovoeding verkocht wordt, mikt het bedrijf op drie nieuwe supermarkten per jaar.

Meer bio

Ook het VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, bevestigt dat de verkoop van biologische producten al jaren stijgt. "Er zijn niet alleen meer bio-artikelen, maar ze worden ook op meer plaatsen verkocht", zegt Liliane Driesen van VLAM.

Het VLAM onderzocht vorig jaar de voedingsgewoonten van 5.000 gezinnen. Daaruit bleek dat negentig procent van de Belgen minstens een keer per jaar een bioproduct koopt. Bovendien is de verkoop van biologische voeding tussen 2008 en 2017 verdubbeld.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manfred Wauters

  Het enige wat daaraan echt is, is de overdreven prijs.

 • Jonas DeBakker

  als ze al sjoemelen met het vlees, dan geloof ik niet echt dat bio producten ook echt bio zijn. Je plakt gewoon een stickertje met bio op de tomaatjes en hup, je kan een euro meer aanrekenen. ...

 • pierre Van den Wijngaert

  Antwerpen word de groene hoofdstad van Vlaanderen,zie al die investeringen in fietspaden,fietsbruggen,en fietsautostrades,openbaarvervoer en de overkapping van de ring, nieuwe parken en de groene ring rond de stad. En als eerste stad de vervuilende wagens uit de binnenstad verwijderd!!!ik ik hoop dat ook de niet Groenen nog enige aandacht krijgen van het stadsbestuur??

 • Emi De graeve

  Alles zou vanzelfsprekend bio moeten zijn. Het gaat hier weer om de winst. De garantie dat alles in de bio winkel werkelijk bio is, betwijfel ik... wat men ook mag beweren of wat er ook op het etiketjevermd wordt. Als ik bio aardappelen kweek en buur gebruikt pesticiden, dan zijn mijn bio producten slechts een illusie.