Kindzorgverzekering

Gesponsorde inhoud

Anna (11) kreeg kanker. Broer Pieter (14) bewondert haar moed. “Mijn zusje is meer dan haar ziekte.”

Anna en Pieter
Janko Ferlič via Unsplash Anna en Pieter

“Van de ene dag op de andere verandert je leven”, zegt Pieter (14). Hij en zijn zusje Anna (11) waren typische tieners, die elkaar graag plagen en even graag zien zagen. En toen veranderde alles. 

Pieters mama ging met zijn zus naar de dokter. Voor een griepje, dachten ze. Dat doktersbezoek draaide anders uit dan verwacht. Nog geen week later lag Anna in het ziekenhuis. Ze had lymfeklierkanker en moest onmiddellijk behandeld worden.

Pieter: “Toen ik goed en wel besefte dat Anna kanker had, voelde ik vooral paniek. Ik had zoveel vragen, vooral: zou mijn zus nu sterven? Het was tenslotte kanker…”

Ondertussen zijn we zes maanden verder en leeft het gezin met en naar de situatie. De meeste vragen die Pieter had, zijn beantwoord. Door zijn ouders, door de dokters en de verpleegkundigen, maar vooral door Anna zelf.

Pieter: “Het is Anna die me zegt dat ik me geen zorgen moet maken. Eerst was ik vooral bang voor wat er met Anna zou gebeuren. Nu heb ik vooral respect voor haar. Ze is zo moedig. Als ze merkt dat ik het moeilijk heb, zal zij mij opvrolijken. Dat is toch de omgekeerde wereld?”

Snel volwassen geworden 

Want moeilijk is het sowieso. Het gezin functioneert nu anders. Mama is tijdelijk gestopt met werken om Anna bij te staan. Papa probeert zijn tijd te verdelen tussen het werk, zijn vrouw en zijn kinderen.

Pieter: “In vergelijking met een jaar geleden zijn we allemaal erg veel veranderd. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben minder onbezorgd nu, ik ben misschien wel ineens volwassen geworden. En ik heb begrip voor dingen die ik me vroeger niet eens zou kunnen inbeelden. Alle tijd en aandacht gaat hier naar Anna, en ik zou het niet anders willen. Ze is ziek, maar ze is nog steeds mijn zus. En we kunnen elkaar nog steeds plagen. Alleen is het nu nòg liefdevoller.”

Soms slaat het leven toe. VIVAY wil je steunen in moeilijke dagen, om te beschermen wie echt telt. AG Insurance biedt sinds kort de Kindzorgverzekering aan, voor als je kind (tot en met 17 jaar) minimum 21 opeenvolgende dagen niet naar school of naar de crèche kan. Je krijgt dan een vast maandelijks bedrag gedurende max. 6 maanden. 

Meer weten? Klik hier

Dit gaat over de Kindzorgverzekering van AG Insurance. Dit is een verzekering van het type diverse geldelijke verliezen (Tak 16) met een looptijd van 1 jaar, die jaarlijks stilzwijgend verlengd wordt. Deze verzekering werd ontwikkeld door AG Insurance en eventueel door je tussenpersoon verkocht. Ze voorziet een tussenkomst maximaal 6 maanden per verzekeringsjaar en maximaal 24 maanden over de gehele looptijd van het contract als je kind minstens 21 opeenvolgende dagen niet aanwezig is geweest op zijn kinderopvang of school. Deze verzekering is onderworpen aan het Belgisch recht. Er worden diverse uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden voorzien voor het verzekerde risico, zoals bv. het gebruik van verdovende middelen, alcoholisme, verslaving, enz; de actieve deelname aan vechtpartijen of weddenschappen door het verzekerde kind. De algemene voorwaarden zijn gratis beschikbaar op www.vivay.be. Je kunt altijd een offerte met premieberekening aanvragen op www.vivay.be. Je kunt een eventuele klacht sturen naar AG Insurance n.v., Dienst Klachtenbehandeling, E.Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel, mailen naar customercomplaints@aginsurance.be of je kunt bellen naar +32 (0)2 664 02 00. Als de door AG Insurance voorgestelde oplossing je niet volstaat, kan je je klacht voorleggen aan de Ombudsman van de Verzekeringen (www.ombudsman.as), de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, mailen naar info@ombudsman.as, bellen naar +32 (0)2 547 58 71 of faxen naar +32 (0)2 547 59 75. AG Insurance n.v. - E.Jacqmainlaan 53 - 1000 Brussel – RMP Brussel – BTW BE0404.494.849 – www.aginsurance.be is een Belgische verzekeringsmaatschappij vergund onder de code 0079 en onder toezicht van de Nationale Bank van België, Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • serge berat

    bewonderenswaardig van deze jongeman!