Android Pay breidt uit in België

belga
Android Pay, de betaalapp van Google, is voortaan voor meer gebruikers beschikbaar. Ook KBC gaat in zee met de technologie en BNP Paribas Fortis biedt de app behalve voor kredietkaarten nu ook aan voor Maestro-betaalkaarten. Dat melden de verschillende bedrijven vandaag.

In maart kwam de betaalapp van het internetbedrijf naar België. BNP Paribas Fortis en dochterbanken Fintro en Hello Bank lanceerden de app voor klanten met een kredietkaart met een smartphone met Googles besturingssysteem Android. Toen klonk het dat eind mei de klanten met een bankkaart, de klassieke debetkaart, zouden volgen. Die uitbreiding komt er uiteindelijk dus in september.

Alle klanten van BNP Paribas Fortis en bijhorende banken kunnen nu de app gebruiken met hun bankkaart. Om te betalen volstaat het om de smartphone naast de betaalterminal te houden, zonder een app te openen. Voor bedragen tot 25 euro kan dat zonder de smartphone te ontgrendelen.

Een voorwaarde is wel dat de betaalterminal, net als de smartphone, uitgerust is met de NFC-technologie, voluit 'Near Field Communication'. Meer dan de helft van de betaalterminals in België ondersteunt reeds NFC en tegen 2018 zouden alle terminals ermee uitgerust moeten zijn.

Bij KBC, de Waalse dochter CBC en KBC Brussels kunnen de klanten vanaf vandaag de app gebruiken gekoppeld aan de debetkaart (Maestro). Net als bij BNP Paribas Fortis moet de gebruiker de telefoon ontgrendelen voor bedragen vanaf 25 euro of na een aantal opeenvolgende betalingen met bedragen onder 25 euro.

Mondiale primeur

Beide banken roemen de internationale mogelijkheden van deze betaalapp. Zo is Android Pay al beschikbaar in dertien andere landen voor kredietkaarten, bijvoorbeeld de VS, Japan, Groot-Brittanië, Polen, Ierland en Spanje, zo verduidelijkt Michiel Sallaets van Google Benelux. België kwam vorig jaar als vierde land in Europa aan de beurt. Voor Android Pay voor de Maestro-debetkaart heeft België de mondiale primeur.

Helemaal nieuw is de functionaliteit van Android Pay dan ook weer niet. Zo biedt Belfius sinds april reeds contactloos betalen aan met de eigen app voor Android voor bank- en kredietkaarten. De bank werkte hiervoor samen met Bancontact, dat een eigen app met contactloos betalen plant.

iPhone?

Wie een iPhone van Apple heeft, zal nog geduld moeten hebben voor gelijkaardige contactloze apps. Apple Pay is nog niet uitgerold naar België en het bedrijf geeft vooralsnog de NFC-chip niet vrij voor andere toepassingen.

Nieuwe technologie maakt al langer haar opmars aan de winkelkassa. Zo integreerden verschillende banken mobiel betalen in de eigen app (door een code te scannen) en er zijn ook de betaalapps van Bancontact, Payconiq en SEQR. Bovendien zijn er ook banken die reeds contactloos betalen via de bankkaart aanbieden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nie Mendal

    Apple loopt weer achter zoals altijd