Ahold Delhaize onderzoekt gebruik van robots in supermarkten

Een vestiging van Delhaize
Hollandse Hoogte / Phil Nijhuis Een vestiging van Delhaize
Ahold Delhaize gaat onderzoeken hoe robots van dienst kunnen zijn in supermarkten en distributie. Het moederbedrijf van Delhaize en Albert Heijn lanceert samen met de Technische Universiteit van Delft een onderzoeksprogramma rond robotica en gaat ook een testsite openen. Dat meldt Ahold Delhaize in een persbericht.

Ahold Delhaize had al een ‘AIRLab’ rond artificiële intelligentie. De groep breidt de focus daarvan nu uit naar robotica. Een team van internationale onderzoekers zal robotica-oplossingen verkennen om toe te passen in de hele bevoorradingsketen, van opslagplaatsen tot winkels en klanten. Topman Frans Muller ziet aanzienlijke mogelijkheden om dagelijks winkelen makkelijker te maken.

Logo van Ahold Delhaize
ANP XTRA Logo van Ahold Delhaize

De testomgeving, die begin volgend jaar al operationeel moet zijn, zal de uitgedachte oplossingen ook tastbaar maken. Onderzoekers zullen er samen met onder meer studenten en start-ups prototypes van robots bouwen en testen. Ze zullen onder meer bekijken hoe robotarmen omgaan met delicate producten zoals groenten en fruit en hoe computerherkenning van producten en verpakkingen verbeterd kan worden.

Bekijk ook:

‘Nieuw concept Delhaize maakt boodschappen doen sneller’

Bekijk ook:

Delhaize lanceert ‘Fresh Atelier’
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hilde Peeters

    Nog meer mensen die hun baan kwijt raken aaneen robot.

  • jules vantomme

    Ahold ziet aanzienlijke mogelijkheden om dagelijks winkelen makkelijker te maken. Nee, men bedoelt eigenlijk zoveel mogelijk uitschakelen van mensen die ofwel ziek zijn, ofwel staken als het hen tegenzit en die veel te veel kosten... of ben ik TE realistisch?