Exclusief voor abonnees

Actief als vrijwilliger? Let dan op dat de vergoeding die u krijgt niet extra belast wordt

Sfeerbeeld van de Warmste Week in Kortrijk.
Henk Deleu Sfeerbeeld van de Warmste Week in Kortrijk.
Deze donkerste dagen van het jaar zijn al vele jaren ook de warmste dagen van het jaar. De Warmste Week zet deze keer vrijwilligerswerk in de spots. Zij zijn met velen, de vrijwilligers in ons land: ongeveer 1 op de vijf Vlamingen zet zich vrijwillig in. Zelf actief als vrijwilliger of van plan om het te worden? Het engagement is er dan alvast, maar wees er zeker van dat u ook deze dingen kan afvinken.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lieve Bogaert

  Een vrijwilliger doe je gewoon belangeloos , anders is het gewoon een bij-jobke en is het maar normaal dat ze daar op belast worden. je kan op festivals zo de mensen er uithalen wie er meehelpt voor het plezier en als vrijwillig mee helpt of iemand die er sta te wachten tot de shift gedaan is. Hoge tijd dat festivals eens die vzwtjes de zo gezegde vrijwillers een schop onder hun kont geven.

 • Marc Spandel

  Ik ben 10 jaar vrijwilliger geweest voor het welzijn van een school. Website maken en up-to-date houden, hulp bij computerlessen en aanverwante problemen, fotoreeksen maken bij evenementen, 'gemachtigd opzichter' aan het zebrapad. Persoonlijk vindt ik de functie van zo'n gemachtigd opzichter een héél dankbaar vrijwilligerswerk dat veel meer kandidaten kan gebruiken.

 • Ronny Cuypers

  Gratis frietjes en snacks? Volgens mijn belastingcontroleur zijn dat voordelen in natura. Dat moet natuurlijk belast worden.

 • Jessica Haesevoets

  Al 10 jaar vrijwilliger in een dierenasiel en nooit 1 cent gekregen. 1x per jaar organiseren ze een fritkraam voor alle vrijwilligers met gratis frietjes en snacks, wat voor ons ook een perfect moment is om eens bij te praten met de andere vrijwilligers. De dankbaarheid van de dieren en personeel is mij meer waard dan een vergoeding.

 • Herwig Laenen

  Vrijwilligers werk vind je makkelijk via internet. De gemeente(n) invullen waar je wil werken en je hebt keuze genoeg en voor elk wat wils. En prutswerk zit er zelden bij.